Yuriandy Martina wint Bart Bongers Prijs

Foto: Michel van Bergen

Yuriandy Martina (23) heeft gisteren als 3e jaars Marketing medewerker aan het Nova College, de Bart Bongers Prijs ontvangen tijdens een feestelijke uitreiking op de Zijlweg in Haarlem. Yuriandy heeft een beperking. Door cerebrale parese is hij aangewezen op zijn rolstoel. Hij is een drijvende kracht in de klas, altijd goedlachs en hardwerkend.

Aanwezigheid

In aanwezigheid van de genomineerden Fabiënne Bakker – Gastvrouw, Michiel Bakker – Marketing medewerker, Yuriandy Marina –Medewerker evenementenorganisatie en Nathalie de Valk – Medewerker secretariaat en receptie 21 plus en hun familie en vrienden heet Talitha van den Elst, lid College van Bestuur en jurylid, iedereen welkom.

Vier nominaties

Namens de jury zegt Talitha: “Dit jaar hadden we maar liefst 4 nominaties voor de Bart Bongers Prijs. En dat waren alle 4 goede kandidaten, die ieder om andere reden zijn voorgedragen. Kandidaten uit uiteenlopende opleidingen en niveaus. Aan de jury was de moeilijke taak deze kandidaten te toetsen aan de criteria. Het is op zich al bijzonder om tot een van de 4 genomineerden te behoren als je bedenkt dat het Nova College 13.500 studenten telt. Fabiënne, Michiel, Nathalie en Yuriandy hebben allemaal een prachtige prestatie neergezet. Maar in een wedstrijd kan er maar één winnen.”

Er 110% voor willen gaan

Tobias Kooij, de docent die Yuriandi heeft voorgedragen, vertelt over de winnaar dat Yuriandy 3 jaar geleden op het Open huis kwam, hij een medewerker van Heliomare mee had met wie hij toen nog begeleid woonde. ,,We hebben direct naar de kansen gekeken en we besloten de nodige aanpassingen te doen en praktische problemen zo goed mogelijk op te lossen”, zegt Kooij.

Houding

Volgens Kooij heeft het Nova College deze houding aangenomen, ook door de houding van Yuriandy zelf. ,,Op jonge leeftijd is hij zijn droom achternagegaan en heeft hij zijn familie op Curaçao achtergelaten om te studeren in Nederland. Toen hij bij ons kwam, had hij al een eigen magazine – gericht op mensen met een beperking – gestart en al diverse opleidingen afgerond. Yuriandy gaf aan er 110% voor te willen gaan en dat hebben we gemerkt. Yuriandy blijkt een drijvende kracht te zijn in de klas, altijd goedlachs en hardwerkend”, zegt Kooij tijdens de prijsuitreiking.

Praktische Obstakel

Ondanks het openbaar vervoer wat voor Yuriandy het grootste praktische obstakel blijkt te zijn, haalt Yuriandy toch een aanwezigheid van bijna 100%! ,,Hij komt altijd te vroeg, voor als het tegenzit in het OV. Zelfs toen hij in het tweede jaar verhuisde naar Zaandam en daar nu zelfstandig woont, is hij slechts 1 dag afwezig geweest”, vertelt de docent.

Positieve houding en doorzettingsvermogen

Kooij roemt ook zijn positieve houding en doorzettingsvermogen waardoor hij van het Nova College de unieke kans heeft gekregen om zijn afstudeerstage te doen op Curaçao, in plaats van het gangbare Europa. ,,Dit bood hem de kans om op het eiland van zijn geboorte en omringd door familie zijn studie af te ronden. Op Curaçao heeft hij zelf een stage gevonden en heeft daar net zijn afstudeerproject afgerond. Dit alles met slechts begeleiding op afstand via mail en Skype”, zegt Kooij

Bart Bongers Prijs

De Bart Bongers Prijs is 10 geleden, bij het vertrek van voorzitter College van Bestuur Bart Bongers, op het Nova College in het leven geroepen en is bedoeld als een aanmoedigingsprijs. Het gaat hierbij om studenten die – ook als het tegenzit doorzettingsvermogen, hun opleiding doorlopen.

Sterke persoonlijke ontwikkeling

De prijs is ook voor studenten die zich bijzonder sterk persoonlijk ontwikkeld hebben tijdens de studie. De jury bestaat uit Talitha van den Elst, lid College van Bestuurd, Jan van der Laan, manager Marketing en Communicatie, en Jan Wieger Hof, vestigingsdirecteur Beverwijk. De prijs bestaat uit een sculptuur en een waarde cheque van 500 euro, te besteden aan zijn of haar persoonlijke ontwikkeling.

Bron: Nova College

'

Reacties

article
8671
Yuriandy Martina wint Bart Bongers Prijs
Yuriandy Martina (23) heeft gisteren als 3e jaars Marketing medewerker aan het Nova College, de
https://zandvoort.nieuws.nl/nieuws/8671/yuriandy-martina-wint-bart-bongers-prijs/
2018-06-06T13:54:14+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/06/06135329/img.jpg
Bart Bongers, Nova College
Nieuws