Voorbereidingen 10e Culinair Zandvoort in gang gezet

De voorbereidingen voor het 10e Culinair Zandvoort is in gang gezet. Ivo Lemmens heeft het er druk mee en heeft vanmorgen al met de heftruck al wat materialen verplaatst die nodig zijn om het evenement in goede banen te leiden.

Hindernissen

De voorbereidingen zijn er al eentje met hindernissen. Als de chauffeur van transportbedrijf Bredenoord vanuit de Haltestraat de Swaluestraat in wil draaien, stuit hij op een geparkeerde bedrijfswagen van woonstichting De Key. Het duurt niet lang of de bestuurder van de bedrijfswagen meldt zich om er vlug van door te gaan, omdat het schema van de voorbereidingen weinig speelruimte toestaat.

Draaiboek

Ondanks dat er een compleet draaiboek is, zit het toch in het hoofd van de Zandvoorter. Lemmens weet wanneer bijvoorbeeld de leveranciers moeten komen voor bijvoorbeeld het aggregaat. Dat luistert volgens hem heel nauw. ,,Als je dat op donderdag doet en er staan al wat tenten, staat het vast in de straat”, zegt hij. Daarmee doelt Lemmens op de Swaluestraat als de vrachtwagens nog spullen moeten afleveren. Het draaiboek heeft Lemmens ook nodig bij de vergunningaanvraag.

Parkeren

Parkeren is vanaf IJzerhandel Zantvoort op de woensdag al niet meer mogelijk. Simpelweg omdat gehuurde containers moeten worden neergezet en de aggregaten voor de stroomvoorziening tijdens Culinair Zandvoort ook op de plek staan, waar normaal gesproken parkeerruimte is. Toch is Lemmens flexibel omdat pas aan het eind van de woensdag het echt gaat gebeuren als de organisatoren op de vroege donderdagmorgen de tenten neer gaan zetten.

Hulp

Hulp is er in de aanloop ook genoeg. Er zijn behoorlijk wat vrijwilligers betrokken die het evenement mogelijk maken. Zonder die vrijwilligers is ook een evenement als Culinair Zandvoort haast onmogelijk. Lemmens heeft de hulp van Martien van Dam die Lemmens kent van de scouting Sint Willibrordus. Inmiddels is Van Dam ook bestuurslid van de stichting die Culinair Zandvoort mogelijk maakt.

Bijzonderheden

Het is de 10e keer en dat betekent ook volgens Ivo Lemmens dat er leuke bijzonderheden zijn. Er zijn pakweg 160 prijzen te winnen. ,,Het is de bedoeling dat we er zo’n vijftig per dag uitreiken”, zegt Lemmens. Ook voor kinderen is het nodige te beleven. Het is allemaal na te lezen in de speciale krant die Culinair Zandvoort afgelopen week heeft laten bezorgen in Zandvoort en Bentveld.

Cookieinstellingen