Zandsculptuurbouwers voor EK starten op 9 juli

De zandsculptuurbouwers voor het Europees Kampioenschap Zandsculpturen in Zandvoort zijn in aantocht en starten op 9 juli in de badplaats, De week voorafgaand aan de bekendmaking trekt steevast ook de nieuwsgierige blikken van zowel toeristen als Zandvoorters zelf.

Uitdaging

De zandsculptuurbouwers hebben ook dit jaar weer een uitdaging om een waar kunstwerk uit het zand te maken. Al eerder is bekend gemaakt dat het thema voor deze culturele wedstrijd ‘Leonardo da Vinci’ zal zijn. Dat thema heeft te maken met de samenwerking tussenTeylers Museum, gemeente Zandvoort, Holland Casino, Innovatiefonds Zandvoort en het Zandvoorts Museum.

Imposante productie

,,Het is heel bijzonder dat naast de imposante productie in het Teylers ook grote zandsculpturen in het thema Leonardo Da Vinci in Zandvoort te zien zullen zijn”, zegt directeur Marjan Scharloo van het Teylers Museum in aanloop naar het werk wat de zandsculptuurbouwers moeten verrichten.

World Sand Sculpting Academy

Net als de eerdere edities organiseert de World Sand Sculpting Academy ook nu weer het EK Zandsculpturen. De organisatie initieert en voert de zandsculptuuractiviteiten wereldwijd uit. Elke deelnemer zal naar eigen inzicht het thema verbeelden in een zandsculptuur.

Publiek

Zoals eerder ook is vermeld is het de kracht dat het publiek de zandsculptuurbouwers aan het werk kan zien van 9 tot en met 15 juli tussen 09.00 uur en 17.00 uur op de verschillende plekken in Zandvoort. Op 15 juli zal de vakjury de winnaar bekend maken en de sculpturen zullen daarna nog te bezichtigen zijn tot en met november.

Cookieinstellingen