Circuit Zandvoort heeft vergunning voor werkzaamheden binnen

26 okt 2019, 11:35 Nieuws
5i5a4045
Het Circuit Zandvoort heeft de vergunning van de provincie Noord-Holland binnen en daarmee groen licht gekregen om te beginnen met de werkzaamheden aan de baan om in mei de Formule 1 te ontvangen. Met die vergunning in de hand kan het circuit aan de slag om tijdelijke tribunes te plaatsen, het verharde terrein verder uit te breiden, en nieuwe wegen en tunnels aan te leggen die eveneens noodzakelijk zijn om het evenement mogelijk te maken. Daarnaast zal dinsdag in de gemeenteraad een speciale raadsvergadering zijn om een besluit te nemen voor de toegangsweg die langs de camping moet gaan lopen .
Benodigde vergunning
Verschillende media hebben gisteravond gemeld dat het Circuit Zandvoort sinds gisteren vanuit de provincie Noord-Holland de benodigde vergunning heeft gekregen om aan te vangen met de werkzaamheden. De directie van het Zandvoortse circuit. Circuitdirecteur Robert van Overdijk is tevreden. "De provincie en de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord bevestigen met deze ontheffing dat Circuit Zandvoort zorgvuldig te werk is gegaan in voorbereiding op de Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix in 2020", vertelt Van Overdijk aan de media.
Reactie op critici
Ook reageert Van Overdijk op de critici die beweren dat Zandvoort zich niet aan de regels heeft gehouden: ,,Het circuit heeft aangetoond dat de stikstofdepositie in de komende jaren alleen maar minder wordt. Zoals de nieuwe wetgeving ook voorschrijft. Met deze stap laat Circuit Zandvoort ook zien dat we, zoals we gezegd en beloofd hebben, de wet en regelgeving zeer serieus te nemen, ondanks dat anderen graag anders doen geloven", laat de circuitdirecteur weten.
Miskleun
Met die reactie geeft Van Overdijk een duidelijk signaal af aan bijvoorbeeld het bewonersplatform Rust bij de Kust wat een miskleun heeft begaan. Met een persbericht heeft het bewonersplatform laten weten dat het circuit nog steeds illegaal werkzaamheden uitvoert. Volgens een bericht in het Haarlems Dagblad heeft een spionerend lid van het bewonersplatform van een flinke afstand met een camera vastgelegd hoe graafmachines bezig zijn geweest.
Camping
De beelden zijn gemaakt bij de ingang van camping De Duinrand aan de boulevard en door Rust bij de Kust voorman Karel van Broekhoven aangeduid als een locatie waarbij de provincie Noord-Holland moet ingrijpen omdat het Circuit Zandvoort daar verboden werkzaamheden heeft uitgevoerd. Achteraf blijkt om een verkeerde locatie te gaan, wat Van Broekhoven ook weer heeft erkend. Na een uitnodiging van het Zandvoortse circuit, heeft Van Broekhoven namens zowel Rust bij de Kust als Stichting Duinbehoud bakzeil moeten halen, door het geven van verkeerde informatie.
Stemmingmakerij
Vanuit het Circuit Zandvoort nemen ze het de milieu- en natuurorganisaties kwalijk om op die manier aan stemmingmakerij te doen. Dat heeft volgens de leiding van het Zandvoortse circuit alleen maar als doel om de publieke opinie te beïnvloeden met onwaarheden. Toch steekt directeur Van Overdijk een hand uit om nog steeds persoonlijk in gesprek te gaan met de verschillende milieu- en natuurorganisaties. ,,Ondanks wat er de afgelopen periode is gebeurd. Het wordt wel lastig om een gesprekspartner serieus te nemen die onwaarheden verkoopt als feiten’’, zegt Van Overdijk in het Haarlems Dagblad.