Fietspad Zandvoortselaan richting Zandvoort blijft kwelling voor MS patiënten Nieuw Unicum

23 okt 2019, 13:17 Nieuws
5i5a4045
Het fietspad op de Zandvoortselaan richting Zandvoort blijft een kwelling voor MS-patiënt Rob van West die zich met zijn rolstoel over het fietspad voortbeweegt om naar het dorp te komen. Opnieuw vertelt Van West tegen NH Nieuws dat het weinig effect oplevert waar hij om vraagt. Dat zijn gewoon verbeterde en egalere fietspaden in zijn gemeente Zandvoort .
(bron: NH Nieuws)
Oproep
Het is niet de eerste keer dat Van West een oproep heeft egdaan in de richting van het gemeentebestuur. Eerder heeft Van West dat ook al gedaan in 2017 via NH Nieuws. De Zandvoorter beklaagt zich in die periode over de manier waarop hij met zijn rolstoel richting Zandvoort gaat. ,,Het is te moeilijk om met je rolstoel over een slechte weg te rijden en het wordt steeds slechter", heeft hij aan NH Nieuws verteld. ,,De weg wordt steeds slechter en er wordt niets aan gedaan", is zijn teleurstellende commentaar over het fietspad.
Belofte
Begin dit jaar doet de gemeente de belofte om de paden rondom het zorgcentrum Nieuw Unicum te verbeteren. Dat is volgens Van West wel gebeurd, maar de verbetering merkt hij dat nauwelijks. Door zijn ziekte doet het hem fysiek pijn wanneer hij over de hobbelige weg rijdt.
Nog steeds niet best
,,Het fietspad is nog steeds niet best", beschrijft hij tegen het regionale nieuwsplatform. Volgens Van West liggen de tegels er zó verkeerd en door elkaar heen, dat het gewoon niet te doen is voor iemand in een rolstoel. Hij voelt zich daarom nog altijd niet gehoord, maar inmiddels is Van West voor het eerst in al die jaren strijd gekomen tot een gesprek met de wethouder Joop Berendsen.
Frustratie
,,Ik kan mij de frustratie best voorstellen als er toezeggingen zijn gedaan", zegt wethouder mobiliteit Joop Berendsen. ,,Daar zou ik ook de pest over in hebben, dat zeg ik ook heel eerlijk. Ik zeg alleen niets toe, maar als de raad dit ook wil, dan zeg ik: raad, kom met een voorstel". Daarmee legt de wethouder de bal bij de gemeenteraad.
Politieke steun
Van West hoopt dat er nu echt politieke steun voor zijn wens komt. Voor de bewoner van het MS expertisecentrum is het belangrijk dat hij pijnloos zijn dagelijkse frisse neus kan halen. Het klinkt bijna als een smeekbede. ,,Begrijp ons alsjeblieft, want we hebben het zo hard nodig om eruit te kunnen gaan", richt hij zich tot de Zandvoortse raad.
Sociale media
Via het internet en sociale media heeft Van West zijn frustraties wederom kenbaar gemaakt. Volgens Van West moet de gemeente Zandvoort zich de ogen het lijf schamen, maar elke keer krijgt hij weer te horen dat het in orde komt. Of het ooit in orde komt, is de vraag, maar Van West begint er een hard hoofd in te krijgen.