Ouderenpartij Zandvoort wil duidelijkheid over hoeveelheid parkeerplaatsen in Zandvoort

08 okt 2020, 16:24 Nieuws
5i5a4064
De Ouderenpartij Zandvoort (OPZ) wil meer duidelijkheid hebben over de beschikbare hoeveelheid parkeerplaatsen in Zandvoort, omdat er volgens raadslid Patrick Berg ook een aantal parkeerplaatsen verdwijnen door het plaatsen van zowel bovengrondse als ondergrondse afvalcontainers in straten . Berg staat niet alleen in met zijn vragen over de containers ook de PVV Zandvoort heeft een vraag over het plaatsen van een gezamenlijke container op de Hogeweg, waarbij het hier gaat om een plek bij een gevel.
Commissievergadering
Berg verwijst naar de commissievergadering waarin het onderwerp aan de orde is gekomen. De PVV is verbaasd waarom een gezamenlijke afvalcontainer wordt geplaats op een parkeerplek ter hoogte van de Hogeweg, op korte afstand van een gevel naar de mening van de PVV zijn er namelijk voldoende alternatieven. Berg zelf wil weten wat het effect is van de plaatsing op de capaciteit voor het parkeren in de badplaats.
Specificatie
Zo wil Berg namens zijn fractie weten hoeveel parkeerplaatsen binnen heel Zandvoort komen te vervallen door het plaatsen van afvalcontainers op deze locaties. Hij wil van het college weten of zij dat kan geven in de vorm van een specificatie. Berg is ook nieuwsgierig of er in de buurten participatie heeft plaats gevonden als het gaat om de plaatsen waar deze containers moeten gaan komen. Als dat het geval is wil hij weten op welke wijze de participatie heeft plaatsgevonden.
Coalitieakkoord
Berg haalt het afgesloten coalitieakkoord ‘Samen sterk door de crisis’ aan, waar hij de opmerking maakt dat het aantal parkeerplaatsen in Zandvoort minimaal gelijk blijft. Het raadslid stelt dat dit in het akkoord is opgenomen. De vraag is volgens Berg waar de vervallen parkeerplaatsen in Zandvoort worden gecompenseerd om zo aan de afspraken uit het coalitieakkoord te voldoen.
Herinrichting Zuid-Boulevard
,,In aanvulling op het vervallen van deze parkeerplaatsen hebben wij geconstateerd dat er tevens vele parkeerplaatsen komen te vervallen voor de herinrichting van de Zuid-Boulevard. Geheel tegen de afspraak in heeft u het concept ontwerp vrijgegeven voor de inspraak zonder de raad vooraf te informeren en haar goedkeuring te vragen op welke wijze deze parkeerplaatsen worden gecompenseerd", zegt Berg. Hij wil van het gemeentebestuur weten hoeveel parkeerplaatsen komen te vervallen aan de Zuid-Boulevard en op welke locatie worden deze gecompenseerd.
Brief
Eerder deze week hebben de inwoners van Zandvoort een brief gekregen over de definitieve plekken van de afvalcontainers in de badplaats . Deze afvalcontainers op straat zijn bedoeld voor mensen die zelf geen afvalcontainer hebben en aangewezen zijn op een container voor gemeenschappelijk gebruik. In de brief kunnen de inwoners voor 13 november hun zienswijze kenbaar maken over de plaatsen van de afvalcontainers.