Schijngevecht in Haltestraat

Een schijngevecht in de Zandvoortse Haltestraat is voor een motoragent toch aanleiding geweest om op te treden. Aanvankelijk lijkt het onschuldig maar als een van de twee jongens tegen de voordeur aan valt, komt de motoragent toch in actie.

Schijngevecht

Twee jongens hebben afgelopen zondagmorgen een toneelstuk opgevoerd. Alleen heeft de dienstdoende agent op de motor het stuk niet weten te waarderen. De agent denkt dat de jongens aan het vechten zijn, maar dichterbij gekomen ziet hij dat de jongens meer aan het schijn vechten zijn.

Joelend

De twee lopen daarbij luid joelend en schreeuwend over straat. De motoragent houdt eerst de twee vanaf een afstand in de gaten en ziet dan dat een van de twee, over een hekje, een voortuin van een woning inloopt en tegen de voordeur aan valt.

Kalmte

De twee lopen daarna nog steeds schreeuwend, verder in de richting van de Vondellaan en beginnen op de kruising van de Zeestraat met de Haltestraat weer, midden op de weg, met elkaar te ‘vechten’. Daar besluit de agent om de twee aan te spreken en te manen tot kalmte.

Bekeurd

De twee beloven aan de politieman op de motor rustig naar huis te lopen, maar na nog geen vijf meter te hebben gelopen beginnen de twee wederom te schreeuwen. Ook gaan ze weer een schijngevecht met elkaar aan. Het geduld van de diender is dan op en bekeurd de twee voor openbare dronkenschap.

Route

De politie houdt juist de route tussen de verlengde Haltestraat en Vondellaan tijdens de uitgaansnachten extra in de gaten. Bewoners ondervinden regelmatig overlast van het uitgaanspubliek. Het meest opvallende is dat beide verdachten zelf bewoners van de Vondellaan blijken te zijn.

Cookieinstellingen