Zandvoortse ‘barones’ opnieuw bekeurd voor bedelarij

Dinsdagmiddag heeft de politie opnieuw een 59-jarige vrouw die bekend staat als ‘de barones’ uit Zandvoort bekeurd voor bedelarij. De vrouw troggelt al enkele jaren geld af van mensen op straat. Na de tweede aanhouding binnen enkele weken, wordt zij mogelijk vervolgd.

Babbeltruc

Eerder deze maand loopt de inwoonster uit Zandvoort tegen de lamp, omdat de politie haar bezig heeft gezien met haar babbeltruc. Bij die aanhouding heeft de politie besloten een dossier te gaan vormen en heeft getuigen opgeroepen om aangifte te doen. Volgens een woordvoerder van de politie is zij verdachte van een strafbaar feit. Bij de eerste aanhouding heeft de vrouw 160 euro op zak. Dat geld is door de politie in beslag genomen en verbeurd verklaard.

Opnieuw

Afgelopen dinsdagmiddag is het opnieuw raak. Rond 16.00 ziet de politie dat de vrouw op de Spaarndamseweg voorbijgangers tegenhoudt. Elke keer vraagt de vrouw een bijdrage aan voorbijgangers, omdat zij geen geld meer heeft voor haar huur of omdat haar man in de problemen zit.

Ongewenst

Hoewel bedelarij van alle tijden, is het gedrag van ‘de barones’ ongewenst. Mensen kunnen het als hinderlijk ervaren, wanneer iemand ongevraagd om geld vraagt waarbij een bedelaar inspeelt op het gevoel van de voorbijgangers.

 

Cookieinstellingen