Buurtbewoners houden drankrijder aan

Foto: Politie

Vanmiddag heeft de politie hulp gekregen van oplettende buurtbewoners in de omgeving van de Tolweg door een drankrijder aan te houden. De politie heeft met hulp van de bewoners deze automobilist ingerekend die met zijn agressieve rijgedrag voor gevaarlijke situaties heeft gezorgd.

Melding

De inrekening van de drankrijder begint met een melding die de politie eerder binnen krijgt over een zeer agressief rijdende automobilist op de Tolweg in Zandvoort.Direct erop volgt de melding dat buurtbewoners zelf hebben ingegrepen door de agressief rijdende automobilist tot stoppen te dwingen.

Blaastest

De politie die vrij snel ter plaatse zijn, laten de automobilist een blaastest ondergaan, Na de blaastest is de man meegenomen, omdat er behoorlijke twijfel is over de staat waar hij in verkeerd.

Ademanalyse

Bij ademanalyse die op het bureau volgt, blijkt dat de automobilist een hoog promillage blaast, waarop het rijbewijs direct is ingenomen. Bovendien krijgt de man een rijverbod opgelegd voor de duur van 11 uren.

Weggereden

Enkele uren later daarna krijgt de politie de melding dat de verdachte weer in zijn auto is gestapt en vervolgens is weggereden van het bureau. Surveillerende agenten treffen de verdachte automobilist niet veel later aan op de Leidsevaart in Haarlem.

Voorkomen

Om te voorkomen dat het tot een achtervolging zou komen, heeft de politie de man opnieuw tot stoppen weten te dwingen. de man is daarbij klem gereden.

Onder invloed

Opnieuw krijgt hij van de politie een bekeuring voor rijden onder invloed. ook heeft de man een bekeuring gekregen voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs en het rijden tijdens een rijverbod.

Urineren

Kennelijk is het voor de lastige drankrijder nog niet genoeg, want hij heeft staan urineren in de ophoudkamer van het bureau. Deze is een tijdje  onbruikbaar geweest. Ook hiervoor is proces verbaal opgemaakt door de politie.

Bron: Politie Bloemendaal Heemstede en Zandvoort

Reacties

article
7989
Buurtbewoners houden drankrijder aan
Vanmiddag heeft de politie hulp gekregen van oplettende buurtbewoners in de omgeving van de Tolweg
https://zandvoort.nieuws.nl/politie/7989/buurtbewoners-houden-drankrijder-aan/
2018-04-10T22:15:17+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2016/08/23133733/logo-politie-op-dienstauto-715x402.jpg
drankrijder, Tolweg
Politie