Bedrijfspand Boulevard Barnaart dicht na vondst hennepkwekerij

Foto: Politie

Vandaag heeft burgemeester Niek Meijer per direct een bedrijfspand aan de Boulevard Barnaart gesloten op grond van de Opiumwet. Eerder heeft de politie na een inval in het pand een hennepkwekerij aangetroffen.

Hennepplanten

Bij de inval heeft de politie 1600 hennepplanten aangetroffen. Daarnaast blijkt ook illegaal stroom te zijn afgetapt. Meijer heeft het bedrijfspand gesloten voor onbepaalde tijd. Verder merkt de burgemeester deze professionele hennepkwekerij aan als een ernstige verstoring van de openbare orde en heeft daarom het pand gesloten. Naast de strafrechtelijke aanpak door politie en justitie treedt ook door de gemeente krachtig, eenduidig en consequent op in de strijd tegen de georganiseerde hennephandel.

Penetrant

De politie is in actie gekomen nadat bewoners hebben geklaagd over de penetrante lucht die uit het bedrijfspand aan de Boulevard Barnaart zou komen. Bij de inval stuit de politie in de kelder op een opengebroken gipsmuur. Achter deze muur is een grote ruimte lag die ingericht die dienst heeft gedaan als hennepkwekerij.

Vuilniszakken

De politie heeft in het bedrijfspand diverse vuilniszakken met een veelvoud aan hennepstekken aangetroffen. In totaal zijn er vijf mannen aangehouden in de leeftijd van 26 tot en met 62 jaar afkomstig uit Zaandam en Wormerveer. Op het moment van de inval zijn de mannen in het pand aanwezig geweest.

Bron: Politie Bloemendaal, Heemstede en Zandvoort

'

Reacties

article
8746
Burgemeester sluit bedrijfspand
Vandaag heeft burgemeester Niek Meijer per direct een bedrijfspand aan de Boulevard Barnaart gesloten op
https://zandvoort.nieuws.nl/politie/8746/bedrijfspand-boulevard-barnaart-dicht-vondst-hennepkwekerij/
2018-06-14T11:19:27+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2016/08/23133733/logo-politie-op-dienstauto-715x402.jpg
bedrijfspand, Boulevard Barnaart, Niek Meijer, Opiumwet
Politie