SV Zandvoort wint met dubbele cijfers van Vlug en Vaardig

SV Zandvoort won de wedstrijd tegen Vlug en Vaardig met dubbele cijfers. De Zandvoortse ploeg kwam tot 12-1, wat onder de bestuursleiding van voorzitter Kees van Dijk nog niet eerder was voorgekomen. Het leidde tot lachende gezichten bij zowel, supporters, technische staf en clubleiding.

Sinterklaas

Wedstrijdbeeld SV Zandvoort Vlug en Vaardig 2 051215 Jaap Koper
Beeld uit de wedtrijd

Vlug en Vaardig nam tijdens de wedstrijd echt de rol van de goedheiligman aan. De cadeautjes en surprises die zowel de voetballers als het publiek van de SV Zandvoort kregen, volgden in hoog tempo elkaar op. SV Zandvoort was als het weer…Stormachtig. Misschien was de enig sip kijkende speler bij SV Zandvoort wel Maurice Moll. Hij maakte weliswaar drie goals, maar zag ook twee keer de bal via de binnenkant van de paal het veld weer in vliegen. Het strooigoed van Amsterdamse zijde bleef komen, waarvan de Zandvoorters dankbaar gebruik maakten.

Spel

Toch was het niet allen het zwakke spel van Vlug en Vaardig wat de SV Zandvoort in de kaart speelde. Het elftal speelde gewoon goed en er was weinig of niks op het spel aan te merken, afgezien van de ene tegentreffer die doelman Jorrit Schmidt om de oren kreeg. Na zes minuten nam SV Zandvoort door een doelpunt van Koen Michielsen de leiding. Bij de rust had SV Zandvoort door twee doelpunten van Mechielsen en twee van Moll al een 4-0 voorsprong genomen, waarin één benutte strafschop zat van Moll.

Hoog tempo

Na rust bleef SV Zandvoort doorgaan. Zelfs de man die het scorebord bediende kon het tempo niet bijbenen en telde een treffer van aanvoerder Max Aardewerk dubbel. Trainer Laurens ten Heuvel was dan ook tevreden. ,,We bleven taakbewust spelen en gaven zo min mogelijk meters weg”, zei hij na de wedstrijd. Volgens ten Heuvel bleef SV Zandvoort na elk balverlies druk op de bal houden. ,,We hebben met een hoog baltempo gespeeld”, vertelde de trainer na afloop. De andere doelpunten kwamen onder meer op naam van Boy Visser en Patrick Koper. De uiteindelijke uitslag deed sterk denken aan een wedstrijd waar Sinterklaas woonde, namelijk Spanje. Ooit versloeg dat land in een EK kwalificatieduel Malta met 12-1 en bleken er veel cadeautjes in te zitten.