Geen promotie SV Zandvoort

Voor dit seizoen zit er geen promotie in voor de SV Zandvoort. In de tweede helft van de verlenging weet het Edamse EVC het verschil te maken en wint het uiteindelijk met 0-1.

Overwicht

SV Zandvoort heeft tijdens de eerste helft een redelijk overwicht. Uitdrukken in doelpunten doet de ploeg niet. De aanvalsopbouw van achteruit is verzorgd, maar de aanval heeft het minder makkelijk tegen de stugge Edamse defensie.

Kansen

Ook in de tweede helft komen er kansen, maar SV Zandvoort weet deze niet te benutten. Verder moet de ploeg opletten voor de snelle tegenaanvallen van de Edammers. Via de flanken komt EVC er snel uit, maar de defensie van SV Zandvoort weet het doel af te grendelen. Promotie is nog mogelijk.

Publiek

De sfeer tijdens de wedstrijd zit er behoorlijk in, door de deelnemers aan het HotsKnotsBegonia voetbaltoernooi. Twee keer moet de scheidsrechter naar zijn borstzakje grijpen om een gele kaart uit te delen aan twee spelers van EVC. Een vanwege praten en een vanwege een te harde overtreding.

Tempo

Bij aanvang voor de verlening geeft trainer Laurens ten Heuvel nog aanwijzingen. Het tempo moet erin blijven iets wat enkele spelers ook in het veld naar elkaar roepen om uit te voeren wat is meegegeven van de zijlijn.

Zuur

Uiteindelijk staat SV Zandvoort met lege handen als in de tweede helft doelman Jorrit Schmidt wordt omspeeld en de bal in het doel verdwijnt. ,,Het is zuur”, zegt Ten Heuvel na afloop. ,,We hebben veel kansen gehad, alleen we hebben ze niet benut”, klinkt het uit de mond van de trainer. Ook volgend jaar speelt SV Zandvoort in de derde klasse en is de promotie verkeken.