Geslaagde sporttoernooien Oude Halt Zandvoort

Foto: Jaap Koper

De afgelopen twee dagen zijn er twee sporttoernooien voor kinderen gehouden bij snackbar de Oude Halt in Zandvoort. Het voetbaltoernooi heeft de meeste belangstelling getrokken. Het goede doel waar de kinderen voor hebben gespeeld is de Stichting Speelgoedvijver geweest in Zandvoort.

Samen spelen

Voor beide toernooien is het doel dat kinderen zoveel mogelijk samen spelen met elkaar. Bij het kooihockeytoernooi heeft ieder kind zich gewoon kunnen aanmelden voor de wedstrijd. De meeste kinderen kennen elkaar waardoor het gemoedelijk er aan toe gaat, hoewel er ook af en toe op het scherpst van de snede wordt gespeeld.

Uitleg

Dat de kinderen zo goed samen spelen, heeft volgens Marcel Schoorl te maken met de uitleg die de kinderen vooraf krijgen. ,,Als je dat doet, nemen kinderen dat op en hebben ze ook plezier in wat ze doen”, vertelt hij. Bij de uitleg weet ook iedereen dat een wedstrijd vijf minuten duurt.

Gehoor

Zowel Marcel als Marcella Schoorl zijn verbaasd hoeveel mensen gehoor hebben gegeven om voor het goede doel speelgoed te geven. Soms zit er haast ongebruikt en nieuw speelgoed tussen. Iets wat de Stichting Speelgoedvijver goed doet.

Grappig en benauwd

Voor de kinderen is het kooihockey behoorlijk inspannend. ,,Ik heb het toch wat benauwd gekregen”, zegt één van de deelneemsters. Een jongen die heeft meegedaan, kent zichtbaar plezier. ,,Het is grappig”, zegt hij.

Winnaars

De uiteindelijke winnaar is de Stichting Speelgoedvijver waar de beide toernooien voor zijn georganiseerd. Naast het inzamelen, kunnen mensen ook geld in een kartonnen bus stoppen. Elk bedrag is volgens de eigenaren van de Oude Halt meegenomen.

Cookieinstellingen