Bernhard lobbyt voor Formule 1 naar Zandvoort

Foto: Wikipedia Sarah Kudling cc by sa 3.0

Volgens AD en ZFM Zandvoort heeft Bernhard van Oranje de FIA-gala in Wenen aangegrepen, voor een lobby om een terugkeer van de Formule 1 naar Zandvoort te krijgen. De zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven heeft eerder samen met zakenpartner Menno de Jong het Circuit Park Zandvoort gekocht.

Praatje

Tijdens het gala waar de prins aanwezig is, knoopt hij een praatje aan met de grote baas Bernie Ecclestone. Nu Bernhard sinds begin dit jaar is gestart als één van de eigenaren van het duinencircuit in de duinen, is het doel van de prins om de Formule 1 weer terug te halen naar Nederland.

Sinecure

Een sinecure voor Bernhard en zijn kompanen is dat niet. Eerder heeft Prins Bernhard jr. al laten doorschemeren dat er nog veel moet gebeuren. Het doel is om de Formule 1 in 2020 weer naar het Circuit Park Zandvoort te halen.

Haalbaarheidsonderzoek

Met een haalbaarheidsonderzoek wat de gemeente Zandvoort nu uitvoert, probeert de eigenaar met deze lobby het Zandvoortse circuit weer onder de aandacht te brengen. ,,We gaan daar zeker positief aan meewerken”, heeft Bernhard eerder dit jaar gezegd na de familieracedagen. Tijdens die dagen zijn 100.000 fans op afgekomen om Max Verstappen met een Red Bull over het circuit te zien rijden. ,,Het zou niet alleen goed voor Zandvoort zijn, maar een enorme uitstraling voor Nederland geven”, zo zegt de prins verder.

Raceliefhebber

De prins zelf is een fervent raceliefhebber. Om die reden is hij afgelopen week naar Wenen gegaan om het gala van de internationale autosportfederatie FIA bij te wonen. Op Instagram is een foto te zien waar te zien is dat de prins een praatje maakt met Ecclestone. ,,Goede gesprekken over de Formule 1″, zo laat prins Bernhard jr op dat account weten. Hij onderstreept dat nog eens met de hashtags #circuitparkzandvoort, #f12020 en #nl.

Bron: AD en ZFM Zandvoort.

Cookieinstellingen