Ted Saunier volgend seizoen hoofdtrainer Zandvoort

Foto: Jaap Koper

Ted Saunier gaat Laurens ten Heuvel opvolgen als hoofdtrainer bij SV Zandvoort. Dat melden de websites Voetbal in Haarlem en de SV Zandvoort. Saunier is nu nog assistent-trainer van de vertrekkende hoofdcoach bij de ploeg die uitkomt in de derde klasse van de afdeling West 1

Kandidaten

SV Zandvoort heeft ondanks verschillende kandidaten van buitenaf, gekozen voor Saunier. De huidige assistent van Ten Heuvel is al een tijdje actief binnen de SV Zandvoort. ,,Wij verwachten dat Ted Saunier een voor ons perfecte trainer is. Niet alleen voor de hoofdmacht, maar hij denkt ook mee vanuit de jeugd,” zegt bestuurslid Jan van der Leden van SV Zandvoort.

Geruchten

Nadat SV Zandvoort vorige maand het vertrek van Ten Heuvel heeft bekendgemaakt, zijn ook de geruchten over de opvolging ontstaan. Volgens Voetbal in Haarlem is uiteindelijk het sterkste gerucht, de waarheid gebleken. Saunier is nu actief als trainer van het tweede elftal van SV Zandvoort, waarmee hij de afgelopen jaren succesvol is geweest.

Focus

Op de website van SV Zandvoort staat dat de vereniging de focus wil verleggen naar de jeugd om een betere doorstroming naar de selectie te kunnen doorvoeren. Hiermee wil de vereniging proberen om het verloop bij vooral de junioren teams een halt toe te kunnen roepen.

Elders

Zo zegt de voetbalvereniging dat veel Zandvoortse jongeren in de loop van de tijd elders zijn gaan voetballen. ,,Deze jongens willen wij graag bij de vereniging weer laten voetballen. Met Ted Saunier hebben we iemand in huis die jaren jeugdtrainer bij SV Zandvoort en Rijnsburgse Boys is geweest”, zo staat op de website van de SV Zandvoort. Saunier heeft bij het Nederlands militaire elftal ervaring op gedaan en is een trainer die houdt van discipline.

Hoger plan

Naast zijn taak als hoofdtrainer zal Saunier ook met de jeugdtrainers van SV Zandvoort nauw contact onderhouden om het niveau bij de jeugd naar een hoger plan te tillen. Dat wil de vereniging doen met een mogelijke deelname naar een deelname aan de O23 competitie. Dit is een competitie waarbij de wedstrijden op dinsdagavond plaatsvinden. Binnen de vereniging zijn een aantal routiniers bereid gevonden om de nieuwe hoofdtrainer te ondersteunen bij deze ontwikkelingen.

Bron: Voetbal in Haarlem en SV Zandvoort.

Reacties