Jan Lammers met Racing Team Nederland voor de 24ste keer in 24 uur van Le Mans

Foto: PR Racing Team Nederland

Zandvoorter Jan Lammers gaat voor de 24ste keer deelnemen aan de 24 uur van Le Mans. Lammers doet dat met het Racing Team Nederland waarin hij samen gaat rijden met voormalig Formule 1 coureur Giedo van der Garde en Frits van Eerd. De race op Le Mans telt mee voor het FIA World Endurance Championship 2018/19.

Illuster gezelschap

Met de 24ste deelname komt Lammers in een illuster gezelschap van slechts vijf coureurs die vaker aan de start zijn gekomen in de rijke historie van de 24 uur van Le Mans. De Zandvoorter heet zelf in 1988 met Andy Wallace en Johnny Dumfries de race gewonnen met een Jaguar.

Initiatiefnemer

Jumbo baas Frits van Eerd is initiatiefnemer en één van de coureurs van Racing Team Nederland. ,,Jan is een legende op Le Mans en vanaf het eerste uur betrokken bij Racing Team Nederland. Ik vind het dan ook geweldig dat hij dit jaar met ons voor de 24ste keer aan de start verschijnt in de 24 uur van Le Mans. Dat wordt een unieke mijlpaal!”, zegt van Eerd over de deelname.

Fantastisch

Ook Lammers zelf vindt het fantastisch. ,,Frits en Racing Team Nederland geven mij de kans om in juni voor de 24e keer mee te doen aan de 24 uur van Le Mans. Voor een optimale voorbereiding gaat Lammers in mei samen rijden met Van der Garde en Van Eerd. Dat doet het drietal in de 6 uur van Spa-Francorchamps wat de openingsrace voor het wereldkampioenschap.

Ambities

,,Frits is het aan zijn ambities verplicht om vervolgens de snelst mogelijke rijders naast zich te verzamelen. Ik mag dan misschien ‘voor mijn leeftijd’ nog snel zijn, maar als na Le Mans een snelle, jonge opvolger beschikbaar is, maak ik plaats in het belang van het team en de resultaten”, zegt Lammers. De voormalige Formule 1 coureur uit Zandvoort zegt verder dat hij wellicht na Le Mans genoeg andere mogelijkheden heeft om actief te blijven racen. Verder zal Lammers nauw betrokken blijven bij de activiteiten van Racing Team Nederland. ,,Ik kan niet onder woorden brengen hoezeer ik deze gelegenheid waardeer!”, klinkt het enthousiast uit de mond van Lammers.

LMP2-klasse

Het Racing Team Nederland gaat met een Dallara P217 meedoen in de LMP2-klasse van het FIA World Endurance Championship 2018/19. Het WK telt 8 races op 6 circuits in 6 landen in Europa, Azië en Amerika. Het team zal binnenkort de deelname aan het FIA World Endurance Championship in detail presenteren tijdens de officiële perspresentatie van de auto en de rijders.

 

Cookieinstellingen