Komend weekend Culinair Zandvoort

Foto: Wikimedia Whoisjohngalt (CC BY SA 3.0)

Sommige Zandvoorters hebben het weekend van Culinair Zandvoort met rood omcirkeld. Van 24 tot en met 26 juni 2016 vindt dit evenement op het Gasthuisplein in Zandvoort alweer voor de achtste keer plaats.

Belangstelling

Onder de Zandvoorters trekt Culinair Zandvoort een grote belangstelling. Door het vele aanbod zijn er nauwelijks dorpelingen te vinden die na een avond over het Gasthuisplein hebben gelopen, thuis de koelkast in duiken om nog iets te nuttigen.

Goed doel

Aan elke Culinair Zandvoort zit een goed doel. Dit jaar hebben de organisatoren gekozen voor Metakids. Deze stichting zet zich in voor onderzoek naar stofwisselingsziekten bij kinderen. Onderzoekers geloven in een oplossing, maar door de onbekendheid van de ziekte is er nog te weinig geld voor onderzoek.

Betaalmiddel

Bijzonder is het betaalmiddel voor het evenement. Tegen een bedrag van tien euro, ontvangt de bezoeker tien Scharrekoppen. De Scharrekoppen zijn in te wisselen bij de deelnemende horecabedrijven die hun producten aanbieden aan de bezoekers van Culinair Zandvoort. De maximumprijs van een product bedraagt zes Scharrekoppen. De Scharrekop voor dit jaar is ontworpen door de Zandvoortse kunstenares Josette Caelen.

Vrijwilligers

Ook dit jaar kan het evenement niet draaien zonder de inzet van vrijwilligers. Zonder de inzet van deze hoeveelheid vrijwilligers die de organisatoren daarbij helpen is een evenement als Culinair Zandvoort niet mogelijk. Nadat de bezoekers zijn geweest, komen de vrijwilligers in actie om alles weer klaar te maken voor de volgende dag. Ook helpen zij met de op- en afbouw van het evenement.

Openinstijden Culinair Zandvoort:
– Vrijdag 24 juni van 17.00 uur tot 22.30 uur
– Zaterdag 25 juni van 16.00 uur tot 22.30 uur
– Zondag 26 juni van 15.00 uur tot 21.30 uur

 

Cookieinstellingen