Politie waarschuwt voor babbeltruc

De politie van Bloemendaal, Heemstede en Zandvoort waarschuwt voor een jonge vrouw met een babbeltruc. Afgelopen zondag is een bejaarde man uit Overveen slachtoffer geworden van deze vrouw.

Smoesje

Volgens de politie is de vrouw met een smoesje aan de deur gekomen. Aan de bejaarde man vertelt zij op dat moment dat ze geld nodig heeft maar dat ze het even niet van haar moeder kan lenen. De vrouw belooft dan om met een kwartier weer terug te komen om het geleende geld weer terug te betalen omdat haar moeder dan weer thuis zou zijn.

Briefgeld

Het slachtoffer pakt vervolgens zijn portemonnee om haar een klein bedrag te lenen, maar de vrouw pakt het briefgeld uit de portemonnee van de man en gaat er vervolgens vandoor. De politie heeft een signalement van de vrouw. Het gaat om een vrouw van tussen de 20 en 25 jaar oud. Ze is 155 tot 165 cm lang en heeft halflang, blond haar.

Getuigen

Wie meer informatie heeft kan de politie helpen bij het vinden van de dader. De politie is te bereiken op 0900-8844.

Werkwijze

De politie doet verder een beroep op het publiek. Diefstal door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor. Volgens de politie bellen onbekenden aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij geld en andere waardevolle bezittingen. In sommige gevallen gebeurt het zelfs in combinatie met bedreiging en/of geweld.

Meteropnemer of reparateur

Dieven doen zich soms ook voor als meteropnemer of reparateur. Of ze vragen om een glas water of een pen, terwijl een handlanger het huis binnenglipt. De babbeltruc is bedoeld om mensen op te lichten. Het gebeurt voornamelijk aan de deur en bij pinautomaten.

Behendig

Wie denkt dat het niemand kan overkomen, kan bedrogen uitkomen. De dieven zijn zeer behendig met de babbeltruc. De politie is alert op deze vorm van diefstal.

Cookieinstellingen