Dierentehuis Kennemerland draait op vrijwilligers

Foto: Jolanda Meier Dierentehuis Kennemerland

Eind november hebben de vrijwilligers van Dierentehuis Kennemerland de Vrijwilligersprijs van Zandvoort gewonnen. Vrijwilligers die zich inzetten voor het welzijn van honden, katten en konijnen die in het tehuis verblijven. Joyce van Oevelen die zelf werkzaam is bij het onderkomen, zegt dat de organisatie niet kan zonder de vrijwilligers.

Werk

Het werk wat een vrijwilliger doet, is voor het Dierentehuis Kennemerland erg belangrijk. ’s Ochtends maken zowel de betaalde krachten als de vrijwilligers de hokken schoon en kunnen de honden naar buiten om even los te lopen op het speelveld. ,,Het is leuk om te zien dat vrijwilligers blij zijn”, zegt Joyce. Zowel de betaalde krachten als de vrijwilligers delen het hart wat zij voor dieren hebben.

Huiskat

Huiskat Binky
Huiskat Binky

Het Dierentehuis Kennemerland heeft ook een eigen kat. Dat is Binky. De kat heeft suikerziekte en daarom mag het dier gewoon blijven. Twee keer per dag heeft hij insuline nodig. ,,Dat lukt prima, omdat er een ook iemand is die ’s avonds in het tehuis aanwezig is”, zegt Joyce.

Beeld

,,Het beeld wat veel mensen hebben van het asiel, is dat de dieren zielig in hun hokje zitten”, vertelt Joyce. Zowel de vrijwilligers als betaalde krachten proberen toch minstens een keer op de dag de asielhonden in het duin uit te laten. In ieder geval komen de honden drie keer per dag op een speelveld. Daarvan heeft het tehuis zeven kleine en twee grote velden.

Het grote speelveld
Het grote speelveld

Plaatsing

,,We proberen een zo aangenaam mogelijk verblijf te geven aan de dieren”, zegt Joyce. Uiteindelijk gaat het om de plaatsing van de asieldieren. ,, Daar doe je het voor”, vertelt ze. Als de dieren een nieuw onderkomen hebben, komen medewerkers van het dierentehuis langs om te kijken hoe het gaat. Ook sturen mensen die een geplaatst huisdier hebben hun foto’s op, om te laten zien hoe het ermee gaat.

Reacties