7e Open Nederlands Kampioenschap Garnalenpellen

Foto: Wim Mendel

Op zaterdag 29 oktober is er voor de zevende achtereenvolgende maal het Open Nederlands Kampioenschap Garnalenpellen. De organisatie is ook nu weer in handen van de Vrienden van De Garnael Zandvoort en Strandpaviljoen Thalassa. De start is om 16.00 en vindt plaats in café Het Juttertje.

Twee groepen

Net als vorig jaar zijn er twee groepen. Zo is er de categorie voor professionele pellers en is er een groep voor recreatieve pellers. Inschrijving mag zowel als professional of recreant.

De wedstrijd

In de eerste ronde zullen de twee groepen gezamenlijk pellen en aan de hand van die uitslagen zullen de organisatoren een schifting maken tussen de profs en de recreanten. Daarna gaan de deelnemers door voor de hoofdprijzen in beide categorieën.

Wedstrijdelement

Onder toezicht van een ‘strenge doch rechtvaardige’ jury is het wedstrijdelement hoofdzaak maar de sfeer en entourage eromheen maakt dit evenement uniek en trekt naast de deelnemers ook veel kijkers. Voor de liefhebbers van de gepelde garnalen zijn er hapjes te krijgen.

Muzikale omlijsting

Bij het Open Nederlands Kampioenschap Garnalenpellen ontbreekt ook de muziek niet. Naast het garnalenpellen is er een optreden van het accordeon duo ‘Hij & Gij’. Op veler verzoek zijn zij voor dit jaar weer uitgenodigd om kijkers en pellers een geweldige middag en avond te bezorgen. De entree is gratis. Thalassa heeft voor deze gelegenheid een speciale kleine kaart met daarop o.a. garnalen snacks.

Informatie

Meer informatie is te krijgen op de Facebookpagina: Vrienden van De Garnael Zandvoort.

De foto is van Wim Mendel

'

Reacties

article
5144
Garnalenpellen bij Thalassa
Op zaterdag 29 oktober is er voor de zevende achtereenvolgende maal het Open Nederlands Kampioenschap Garnalenpellen.
https://zandvoort.nieuws.nl/agenda/5144/7e-open-nederlands-kampioenschap-garnalenpellen/
2016-10-14T22:00:57+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2016/10/14220009/Garnalenpellen-Wim-Mendel.jpg
Garanalenpellen, garnalenpellen, Het Juttertje, Open Nederlands Kampioenschap Garnalenpellen, Thalassa, Vrienden van De Garnael Zandvoort
Agenda