Sprookjeswandeling 2018 is op zaterdag 22 december

Foto: Jaap Koper

Ook dit jaar organiseert de Stichting Zandvoortse4daagse de sprookjeswandeling. Op zaterdag 22 december 2018 kunnen kinderen in het centrum van Zandvoort weer de nodige sprookjesfiguren aantreffen.

Voor alle kinderen

De sprookjeswandeling in het Zandvoortse centrum is voor alle kinderen uit Zandvoort en de regio. Vanaf 16.00 tot 18.45 kunnen de kinderen de sprookjesfiguren treffen op het Raadhuisplein en het Kerkplein. Te zien zijn onder meer Sneeuwwitje met haar prins, Hans en Grietje en Roodkapje en de wolf. Verder wandelen Peter Pan en Kapitein Haak mee met nog een heleboel andere figuren. Dit jaar komen ook Anna, Elsa en Olaf uit Frozen weer.

Kerstman en poppenkast

Tijdens de sprookjeswandeling is ook de Kerstman met zijn gezin aanwezig. Alle kinderen mogen met de Kerstman op de foto. De Kerstman zit op zijn troon op het terras van Grand Café XL. In de Protestante Kerk is een doorlopend programma met poppenkast en muziek, waar vooral ouders met kleine kinderen even naar binnen kunnen gaan.

Boekje

Voor de kinderen die aan de Sprookjeswandeling willen deelnemen is er een boekje te koop. Dit boekje kost € 5,00. Het boekje is te koop bij Bruna op de Grote Krocht. Het boekje is ook op de avond zelf te krijgen bij de kassa op het Kerkplein.

Waardebonnen

In het boekje zitten waardebonnen voor chocolademelk, een betoverde appel en een sprookjes oliebol ook een korting bon voor de ijsbaan. In het boekje staan ook plaatjes van de sprookjesfiguren. Van een heleboel figuren kunnen kinderen een handtekening krijgen. De uitdaging is om alle handtekeningen te verzamelen. De sprookjeswandeling eindigt met muzikale medewerking van de sprookjesfiguren in de Protestante Kerk. Zij zingen kinderkerstliedjes en alle kinderen kunnen deze meezingen in de kerk.

Verkleed

De organisatoren vragen ook aan de kinderen die meedoen om allemaal verkleed op zaterdag 22 december te komen. Een deskundige jury kijkt welke kinderen het mooist verkleed zijn. Er zijn mooie prijzen te winnen. De prijsuitreiking zal bij de afsluiting in de Kerk plaatsvinden. Volgens de organisatoren gaat het alleen om kinderen die deelnemen aan de wandeling, hoewel zij het ook leuk vinden is als ouders ook verkleed komen.

'

Reacties

article
10632
Sprookjeswandeling 2018 is op zaterdag 22 december
Ook dit jaar organiseert de Stichting Zandvoortse4daagse de sprookjeswandeling. Op zaterdag 22 december 2018 kunnen
https://zandvoort.nieuws.nl/cultuur-welzijn/10632/sprookjeswandeling-2018-is-op-zaterdag-22-december/
2018-12-03T17:04:57+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/12/03170346/Sprookjesfiguren-1-Jaap-Koper.jpg
sprookjeswandeling, Stichting 4 daagse Zandvoort
Cultuur & Welzijn