Nationale Voorleesdagen 2017 in de Bibliotheek Zandvoort

Foto: PR Bibliotheek Zandvoort

In de week van 25 januari tot en met 4 februari zijn er speciaal voor baby’s, peuters en kleuters de Nationale Voorleesdagen. Ook in de Bibliotheek Zandvoort kunnen ouders met kinderen uit deze leeftijdscategorie terecht bij de bibliotheek.

Bevorderen voorlezen

Deze dagen hebben als doel het voorlezen te bevorderen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De Bibliotheek nodigt alle kleintjes en hun (groot)ouders uit om te komen. Wie wil komen kan een kaartje online reserveren via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

Voorleesontbijt ontbijtfeestje

De Nationale Voorleesdagen beginnen met een ontbijtfeestje. Kom lekkere broodjes eten en Tijdens het luisteren naar de VIP’s die voorlezen uit het prentenboek Hé wie zit er op de wc? van Harmen van Straaten kan iedereen een broodje komen eten. Wie zin heeft in zo’n verhaal met een ontbijtje is welkom. Het reserveren van een kaartje gaat per persoon.

Locaties

Op woensdag 25 januari van 9.00 tot 10.00 uur is er een voorleesmoment in de Brede School De Golf en in de Bibliotheek Zandvoort. De toegang is gratis en speciaal voor peuters met ouders. Op vrijdag 3 februari is er tussen 15.30 en 16.00 uur ook een voorleesmoment. Ook hier is de toegang gratis en is deze bedoeld voor kinderen van 2 tot en met 4 jaar en hun (groot)ouders de Bibliotheek Zandvoort

Voorlezen met het verteltheatertje

Ook is er voorlezen met een verteltheatertje van Hé, wie zit er op de wc? Het verhaal begint als Beer heel nodig moet. Hij loopt naar de wc. Maar de deur is op slot. De dierenvrienden moeten heel lang wachten voordat de wc-deur eindelijk opengaat… Kinderen kunnen dan mee raden wie er op de wc zit.

Winactie

Tijdens de voorleesdagen hebben kinderen tot 7 jaar de kans om het het boek De kleine walvis te winnen. De kinderen kunnen dan tijdens de Nationale Voorleesdagen meedoen met de bieb-win-actie. Meedoen kan als volgt:

  • Leen tijdens de Nationale Voorleesdagen met je biebpas een flinke stapel boeken.
  • Doe je uitleenbon in de speciale walvisdoos in de Bibliotheek.
  • Duim dat jij het boek De kleine walvis wint.

De winnaars maakt de bibliotheek begin februari bekend in de Bibliotheek Zandvoort en op de website.

Gratis lid

Alle kinderen tot 7 jaar kunnen tijdens de Nationale Voorleesdagen gratis lid worden van de Bibliotheek. Kinderen betalen tijdens deze dagen geen € 2,50 inschrijfgeld. Elk kind ontvangt De kleine walvis als vingerpopje cadeau.

Meer informatie 

Wie meer wil weten kan voor uitgebreide informatie en adresgegevens terecht op www.bibliotheekzuidkennemerland.nl waar ook een kaartje is te reserveren.

Reacties