Informatiemarkt Lekker Lang Wonen voor langer zelfstandig wonen

Foto: Pluspunt Zandvoort

Wijksteunpunt De Blauwe Tram houdt op maandag 19 maart de informatiemarkt ‘Lekker Lang Wonen’.  Doel van deze markt is om mensen informatie te geven hoe zij zo lang en prettig mogelijk zelfstandig kunnen wonen in Zandvoort.

Langer zelfstandig wonen

De overheid wil steeds meer dat mensen langer zelfstandig blijven wonen. Dat  het minder eenvoudig is dan het lijkt, blijkt wel uit vragen over welke hulpmiddelen er zijn voor die kleine onhandigheden waar vooral ook oudere mensen in het dagelijks leven tegen aanlopen. Zo zijn er ook vragen over waar iemand met zijn met alle vragen over dit onderwerp.

Opening

Wethouder Gert-Jan Bluijs zal de middag om 14.00 uur openen en  sprekers introduceren waarbij verschillende organisaties een korte uitleg geven over wat zij te bieden hebben. Zo komt Astrid Zoetmulder van Pluspunt Zandvoort bijvoorbeeld vertellen over hoe mensen zo lang mogelijk prettig kunnen wonen en vertelt een Zandvoorter wat hij zelf in zijn eigen wijk doet om prettiger te kunnen wonen. Vervolgens kunnen bezoekers na een kopje koffie de informatie stands langs om vragen stellen en informatie krijgen.

Leningen

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat de gemeente leningen verstrekt aan mensen die in hun koopwoning willen blijven wonen en waarbij het nodig is om aanpassingen uit te voeren. De gemeente geeft hierover uitleg. Er zijn twee WMO casemedewerkers aanwezig die daar direct informatie over kunnen geven. Hierbij valt te denken aan aanpassingen voor mensen die voor een traplift in aanmerking kunnen komen. Kennemerhart voortgekomen uit Amie Ouderenzorg vertelt wat de ergotherapeut voor u kan beteken.

Hulpmiddelen

Ook het Zandvoortse bedrijfsleven is aanwezig die wat kan laten zien over de hulpmiddelen die mensen nodig hebben. IJzerhandel Zantvoort Laat bijvoorbeeld een deel van hun assortiment zien op dat gebied. Ook De Klussenbus is erbij en Woningbouwvereniging De Key informeert de bezoekers over hun verhuisproject.

Tuinonderhoud

De Verbeelding laat zien hoe zij met hun tuinonderhoud buurtbewoners bijstaan die hun eigen tuin niet meer kunnen onderhouden. Pluspunt Zandvoort informeert over het klusvrijwilligers project. Er zijn vrijwilligers aanwezig om u bijvoorbeeld direct te helpen online zaken uit te zoeken.

Seniorenvereniging

Ook de Seniorenvereniging is aanwezig met informatie. Het ‘Lekker Lang Wonen’ behelst immers meer dan hulpmiddelen, maar is ook gericht om mensen te ontmoeten en aan activiteiten deel te nemen. Volgens de initiatiefnemers van de informatiemarkt is ook dat belangrijk om prettig te wonen en te leven in de badplaats.

Sociaal Wijkteam en Nieuw Unicum

Het Sociaal Wijkteam is er om algemene vragen te beantwoorden op het gebied van wonen, werk en welzijn. De werkplaats van Nieuw Unicum demonstreert hoe zij voor die mensen die dat nodig hebben om een oprijplank voor een hoge drempel kunnen maken.

Verdere informatie

 

De Informatiemarkt ‘Lang lekker wonen in Zandvoort’ is op maandag 19 maart van 14.00 tot 16.00 uur in De Blauwe Tram aan de Louis Davidscarré 1 in Zandvoort.

Bron: Pluspunt Zandvoort

'

Reacties

article
7605
Informatiemarkt Lekker Lang Wonen
Wijksteunpunt De Blauwe Tram houdt op maandag 19 maart de informatiemarkt ‘Lekker Lang Wonen’.  Doel
https://zandvoort.nieuws.nl/cultuur-welzijn/7605/informatiemarkt-lekker-lang-wonen-langer-zelfstandig-wonen/
2018-03-02T13:41:19+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/03/02134028/LLW-logo-Pluspunt-Zandvoort.jpg
Gert-Jan Bluijs, Langer Zelfstandig Wonen, Lekker Lang Wonen, Pluspunt Zandvoort
Cultuur & Welzijn