Burendag in aantocht

Foto: Jaap Koper

Het Oranje Fonds meldt dat er al meer dan 5000 buurten zich hebben aangemeld voor de komende Burendag op zaterdag 22 september. Ook in Zandvoort zal deze niet ongemerkt voorbij gaan, waar tal van burendagactiviteiten gaan plaatsvinden. Alleen in Zandvoort zal Burendag plaatsvinden op vrijdag 21 september.

Tal van activiteiten

Zo zullen er zowel bij Pluspunt Zandvoort als in wijksteunpunt De Blauwe Tram in het Zandvoortse centrum tal van activiteiten plaats vinden om de dag te vieren. Het karakter van de dag heeft vooral een sociaal element. Koffie of thee drinken met een stukje taart erbij.

Motto

Onder het motto ‘Heel Pluspunt bakt’ daagt welzijnsorganisatie Pluspunt Zandvoort de buurt uit om de lekkerste taart te bakken. Helaas zijn Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden er niet bij om de baksels te beoordelen, maar er is wel een jury aanwezig die uit taartliefhebbers bestaat om de taarten te beoordelen. De jury let op vorm, smaak en presentatie. Er valt een leuke prijs te winnen en wie meedoet krijgt een vergoeding van 10 euro aan gebruikt materiaal voor het maken van de taart. Het bakken van de taarten vindt plaats tussen 10 en 12 uur op de vrijdagmorgen van 21 september.

Aanmelden taartenbakwedstrijd en gewoon langskomen

Aanmelden voor de taartwedstrijd kan bij de balie van Pluspunt aan de Flemingstraat 55 of via telefoonnummer 023-5740330. Meer informatie is te krijgen via Jolanda Meier: [email protected] Wie gewoon wil langskomen kan dat doen op Burendag bij Pluspunt in Zandvoort Noord voor een kop koffie of thee met een stuk taart en de nodige gezelligheid. Deelname is gratis. Wie zich wil aanmelden voor de taartenbakwedstrijd kan dat doen.

Bewegen

Al het taart eten is natuurlijk prima, maar ’s middags is er de mogelijkheid om de nodige calorieën weer kwijt te raken door flink te bewegen. In de middag is in wijksteunpunt de Blauwe Tram de mogelijkheid om mee te doen aan de gezamenlijke conditie van de buurt op de sport-Burendag.

Verschillende plaatsen

Op verschillende plaatsen in en om het wijksteunpunt vinden deze activiteiten plaats. Zowel op het plein voor de deur als binnen in de gymzaal is er van alles te beleven. Jong en oud zijn welkom en er is voor elke leeftijd een leuke activiteit. Verschillende mensen geven sportieve demonstraties waarbij meedoen wordt aangemoedigd. Tussendoor krijgt iedereen die meedoet een verfrissend drankje en kan zich aanmelden voor een leuk sportmaatje.

Programma

Het programma in De Blauwe Tram
13.30 uur                                        Ontmoetingstafel voor o.a. een sportmaatje,
14.00 uur                                        Bellicon, demo en meedoen!
14.00 – 14.45 uur                            Walking Football op het plein.
14.30 uur                                        Fit voor senioren, demo en meedoen!
15.00 uur                                        Tai Chi, demo en meedoen!
15.00 – 16.00 uur                            Sportinstuif voor alle kinderen van het basisonderwijs.
15.00 – 15.30 uur                            Beweeg mee met het Circus, voor alle leeftijden!

Deze activiteiten vinden plaats in wijksteunpunt de Blauwe Tram aan de Louis Davidscarré 1 in Zandvoort. Deelnemen aan deze actieve Burendag is geheel gratis en aanmelden is niet nodig. Wie meer informatie wil hebben kan terecht bij Jolanda Meier: [email protected]

'

Reacties

article
9758
Burendag in aantocht
Het Oranje Fonds meldt dat er al meer dan 5000 buurten zich hebben aangemeld voor
https://zandvoort.nieuws.nl/cultuur-welzijn/9758/burendag-in-aantocht/
2018-09-09T16:43:28+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2017/09/23203221/Burendag-2017-in-Zandvoort-Noord-Jaap-Koper.jpg
Burendag, De Blauwe Tram, Pluspunt Zandvoort
Cultuur & Welzijn