Kinderboekenweek in teken van vriendschap

Foto: Bibliotheek Zandvoort

De komende Kinderboekenweek staat in het teken van vriendschap. Op verschillende manieren zal dit een uiting gaan krijgen in zowel de boekwinkels als bij de bibliotheken.

Zandvoort

De Bibliotheek Zandvoort nodigt kinderen samen met hun vriend of vriendin naar de bibliotheek te komen om daar een gratis vriendenboekje op te komen te halen. Ook is er een speciale winactie waar kinderen kunnen meedoen om een boek te winnen, waarmee zij hun vrienden kunnen verrassen.

Workshops

Net als in de afgelopen jaren zijn er workshops in de Bibliotheek Zandvoort waar kinderen van alles kunnen beleven. Verder zijn er ook voorstellingen en voorleesactiviteiten. Kinderen kunnen ook een mooi boek kiezen om samen uit te lezen.

Maak een animatiefilm

Een van de workshops die de Zandvoortse bibliotheek organiseert is: ‘Maak een eigen animatiefilm’. Wie geen genoeg kan krijgen van animatiefilms, kan terecht op deze workshop. Filmcoach Freek Commandeur leert kinderen een animatiefilm te maken over vrienden en vriendschap met een iPad. De workshop is op woensdag 10 oktober van 15.30 tot 17:00 uur. Voor leden is het gratis en voor niet leden is de toegang € 2,50. De workshop is voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

Mag ik meedoen?

‘Mag ik meedoen?’ is het verteltheatertje wat de Zandvoortse bibliotheek organiseert op woensdag 24 oktober van 15.00 tot 15.45 en staat buiten de Kinderboekenweek, maar heeft wel vriendschap als thema. Een verlaat toegift van de week. Het verhaal gaat over Eend die bij een vriendenclub wil. Of hem dat gaat het hem lukken is te zien op deze woensdagmiddag. De toegang tot het verteltheater is gratis en bedoeld voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar.

Meer informatie

Wie erbij wil zijn kan een kaartje reserveren via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

 

'

Reacties

article
9917
Kinderboekenweek in teken van vriendschap
De komende Kinderboekenweek staat in het teken van vriendschap. Op verschillende manieren zal dit een
https://zandvoort.nieuws.nl/cultuur-welzijn/9917/kinderboekenweek-teken-vriendschap/
2018-09-29T16:42:08+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/09/29164153/18_147D-Vriendenboekje-klein-Bibliotheek-Zandvoort.jpg
Bibliotheek Zandvoort, kinderboekenweek
Cultuur & Welzijn