College komt met opzet voor onderzoek naar gift OPZ

Foto: Jaap Koper

Het Zandvoortse college komt met een opzet voor het onderzoek naar de gift bij de Ouderenpartij Zandvoort. De gift is aanleiding geweest voor de nodige politieke verwikkelingen in augustus waarbij wethouder Joop Berendsen de portefeuille over de Watertorenplein is kwijt geraakt en waarbij wethouder Gerard Kuipers van D66 Zandvoort is afgetreden.

Schijn van belangenverstrengeling

De schijn van belangenverstrengeling komt in augustus aan het licht, als burgemeester Niek Meijer vraagt wat er waar is van het gerucht dat een lid van de OPZ een bedrag van 4500 euro in de verkiezingkas heeft gestort en dat dit lid ook betrokken is bij de ontwikkeling van het Waterorenplein. Als wethouder Berendsen daarop bevestigend antwoord, is dat het begin van de nodige opheft waarbij Berendsen diep door het stof gaat en D66 Zandvoort vindt dat er een schijn van belangenverstrengeling is ontstaan en niet meer verder wil in het college.

Motie

Later komen de Zandvoortse democraten met een motie komen om een onafhankelijk onderzoek in te stellen naar de schenking Deze motie wordt door de gemeenteraad aangenomen en het college geeft gehoor aan de uitvoering van deze motie.

Twee bureaus

Het college heeft een onderzoeksopdracht geformuleerd en zullen zij twee bureaus uitnodigen om een voorstel te doen voor de uitvoering. Verder heeft het gemeentebestuur een planning gemaakt. Het Steunpunt Integriteitsonderzoek Politieke Ambtsdragers zal het onderzoek begeleiden. Het voorstel van het college is deze week in het presidium besproken. Het presidium bestaat uit alle fractievoorzitters in de raad en vormen het klankbord voor het college bij het onderzoekstraject.

Bron: Gemeente Zandvoort

'

Reacties

article
10075
College komt met opzet onderzoek naar gift OPZ
Het Zandvoortse college komt met een opzet voor het onderzoek naar de gift bij de
https://zandvoort.nieuws.nl/gemeente/10075/college-met-opzet-voor-onderzoek-naar-gift-opz/
2018-10-12T17:56:01+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2016/05/25210244/Watertorenplein-Zandvoort-Jaap-Koper.jpg
gift, onderzoek, OPZ, Watertorenplein
Gemeente