Wethouder Berendsen deelt gratis compostzakken uit

Wethouder Joop Berendsen zal op zaterdag 30 maart 2019 tussen 9.30 en 12.30 uur gratis compostzakken gaan uitdelen. Inwoners van Zandvoort kunnen van de gemeente Zandvoort per huishouden vier zakken compost ophalen bij de remise aan de Kamerlingh Onnesstraat 20 in Zandvoort.

Verpakt

De compost is verpakt in zakken van 20 liter en de gemeente reikt deze uit aan Zandvoortse inwoners op vertoon van legitimatie. Wethouder Joop Berendsen helpt vanaf 9.30 uur mee om compostzakken uit te delen.

Belonen voor inspanningen

Met deze compostactie wil Zandvoort haar inwoners belonen voor de inspanningen om gft-afval te scheiden. Iedere volle groene gft-container van 140 liter staat gelijk aan zo’n 15 tot 20 kilo compost. Er zijn veel redenen om gft-afval apart te houden. Het verwerken van gft-afval tot compost is goedkoper dan verbranden, zorgt voor minder luchtvervuiling en bespaart grondstoffen.

Compost van gft-afval

Compost is perfect voor gebruik in de tuin. Deze natuurlijke bodemverbeteraar stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze. Door compost te vermengen met tuinaarde verbetert de structuur van de grond bovendien en het zorgt ervoor dat de grond regenwater goed kan opnemen. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.

Bron: Gemeente Zandvoort

Cookieinstellingen