Samenwerkingsverband Wonen, Welzijn en Zorg verlengd

De gemeente Zandvoort heeft het samenwerkingsverband Wonen, Welzijn en Zorg verlengd. Om dit samenwerkingsverband opnieuw kracht bij te zetten hebben de partners afgelopen maandag 11 september in het nieuwe Wijksteunpunt De Blauwe Tram in Zandvoort  het convenant Wonen, Welzijn en Zorg opnieuw getekend.

Ondersteuning

Het gaat vooral om mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben. Dit kunnen ouderen en/of mensen met een beperking zijn, die zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen laten wonen in hun vertrouwde woonomgeving. De gemeente Zandvoort werkt sinds tien jaar met zorg- en welzijnsinstellingen en woningbouwcorporatie samen.

Betrokken partners 

Woningcorporatie De Key, Nieuw Unicum, Amie Ouderenzorg, de Regionale Instelling voor Beschermd Wonen (RIBW), Stichting Pluspunt Zandvoort en de gemeente Zandvoort zijn de betrokken partners in dit samenwerkingsverband. Zo hebben de partners in de afgelopen tien jaar veel bereikt op het gebied wonen, welzijn en zorg.

Aanbod

In de loop van de tijd is een breed aanbod van activiteiten ontwikkeld; van dagbesteding tot spreekuren en van verwendagen tot voorlichtingsactiviteiten. Dit alles onder de naam van OOK Zandvoort in het gebouw aan de Flemingstraat in Zandvoort. Alle partners hebben geconstateerd dat de resultaten tot grote tevredenheid stemmen. Volgens de gemeente Zandvoort hebben alle eensgezind besloten om het samenwerkingsverband te verlengen.

Bron: Gemeente Zandvoort

Cookieinstellingen