Concept Welstandsnota 2017 Gemeente Zandvoort ter inzage

Op dit moment heeft de gemeente Zandvoort het concept Welstandsnota 2017 ter inzage gelegd. Het college van burgemeester en wethouders van Zandvoort heeft het voornemen om deze Welstandsnota te actualiseren.

Verouderd

De huidige nota stamt uit 2004 en is sterk verouderd. Later is in 2008 ook een aparte welstandsnota voor strandbebouwing opgesteld. De gemeente wil de teksten van de huidige welstandsnota gaan herzien. Voor de gemeente is het noodzakelijk om deze welstandsnota’s samen te voegen en te actualiseren.

Veranderd

Sindsdien is er veel veranderd. Zo is met de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) nieuwe wet- en regelgeving ingevoerd en heeft Zandvoort met de structuurvisie richting gegeven aan de architectonische ontwikkeling van Zandvoort. Daarnaast is er in het dorp veel bijgebouwd en is ook de tijdsgeest anders dan 15 jaar geleden; de populariteit van historisch geïnspireerde architectuur is hier een voorbeeld van.

Onafhankelijke commissie

Welstandsbeoordeling wordt gedaan door een onafhankelijke commissie. De welstandscommissie geeft voor elk bouwplan een advies aan het college of het plan voldoet aan architectuurkwaliteit die op die plek gewenst is. De commissie is in haar advies gebonden aan de door de raad vastgestelde welstandsnota, die de kaders schetst voor deze beoordeling. Aan de hand van de welstandsnota kan een burger, een architect of een bestuurder lezen waaraan de welstandscommissie een bouwplan toetst.

Ter inzage

De concept Welstandsnota Zandvoort ligt vanaf 15 september gedurende zes weken ter inzage. Elke burger kan binnen de termijn van de ter inzagelegging schriftelijk reageren.

Inspraakreactie indienen

Gedurende de termijn van de tervisielegging kan door een ieder schriftelijk een inspraakreactie worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, Zandvoort, Postbus 2, 2040 AA Zandvoort, onder vermelding van ‘Inspraakreactie over Welstandsnota 2017 Zandvoort’. De inspraakbrief moet door u ondertekend zijn en ten minste uw naam, adres, woonplaats en datum bevatten.

Vragen

Wie vragen heeft over de nota kan terecht bij de heer E-J. Kok van de afdeling Ontwikkeling en Beheer bij de werkeenheid Ruimtelijke Ordening. Hij is telefonisch bereikbaar onder het algemene nummer 14023.

Bron: Gemeente Zandvoort.

Cookieinstellingen