Tijdelijke verkeersmaatregelen Celsiusstraat

De gemeente gaat tijdelijke verkeersmaatregelen instellen op de Celsiusstraat. Volgens de gemeente Zandvoort zijn de maatregelen nodig omdat sommig gemotoriseerd verkeer te hard door de straat rijdt. De gemeente neemt de maatregelen ook met de voorgenomen herinrichting van openbare ruimte in de wijk Nieuw Noord.

 

Maximumsnelheid

In de Celsiusstraat geldt een maximumsnelheid van dertig kilometer per uur, maar de gemeente constateert dat in de praktijk veel automobilisten en chauffeurs van ander wegverkeer zich hier weinig van aantrekken. Op sommige plaatsen in de straat staan enkele verkeersmaatjes, maar ook dat heeft weinig effect op het gedrag van de weggebruikers..

Vragen

Zowel bewoners uit de Celsiusstraat en fractie van het CDA Zandvoort hebben het college hierover vragen gesteld. De inrichting van de straat past niet bij huidige maximale snelheid van dertig kilometer per uur. Het college heeft de situatie laten onderzoeken en besloten om op korte termijn maatregelen te treffen.

Snelheidsremmend

Wethouder Gert Toonen heeft laten weten dat de gemeente in september tijdelijke snelheidsremmende verkeersmaatregelen gaat aanbrengen zoals versmallingselementen en belijning. ,,We kiezen op dit moment voor tijdelijke maatregelen omdat na de vaststelling van de Nota Openbare Ruimte B, die op dit moment wordt voorbereid in coproductie met de wijk Nieuw Noord, de herinrichting van de openbare ruimte wordt opgestart. Daarbij wordt natuurlijk ook de Celsiusstraat meegenomen”, zegt Toonen.

Toepassing

Over de toepassing van de tijdelijke maatregelen is de gemeente met Connexxion en de nood- en hulpdiensten afstemming aan het zoeken. Met Connexxion is dat nodig vanwege buslijn 81 die door de wijk rijdt en dat deze door de Celsiusstraat kan blijven rijden. Voor de hulpdiensten geldt dat aanrijtijden van nood- en hulpdiensten niet in het geding komen. Aan het eind van het jaar toetst de gemeente of de tijdelijke maatregelen het beoogde effect hebben.

Bron: Gemeente Zandvoort

Cookieinstellingen