Nadere rioolinspectie Kuinderstraat

De gemeente gaat een nadere rioolinspectie uitvoeren in de Kuinderstraat. Informatie over de uitkomsten van het onderzoek en de consequenties voor de Kuinderstraat wil de gemeente Zandvoort zo spoedig mogelijk geven.

Inspectiewerkzaamheden

Eerder zijn er al inspectiewerkzaamheden uitgevoerd aan het Stationsplein, de Eltzbacherstraat  en de Kuinderstraat. De leidingen van het riool zijn met een camera geïnspecteerd. Bij die inspectie heeft de gemeente aanleiding om in de Kuinderstraat een van de aansluitingen nader te gaan bekijken.

Opengebroken 

In de week van 4 oktober zal de gemeente een stukje van de straat ter hoogte van de Koperpasserel openbreken. Bij die werkzaamheden wil de gemeente vast kunnen stellen of het mogelijk is de riolering te herstellen of dat het noodzakelijk is nieuwe leidingen aan te brengen. In het laatste geval zal de uitkomst zijn dat de gemeente de Kuinderstraat wellicht opnieuw tijdelijk moet afsluiten.

Belangrijk

Dat rioleringen een belangrijk punt vormt voor de gemeente blijkt wel bij de behandeling van de voorjaarsnota in de gemeenteraadsvergadering van juni. Daar is ook de strategische investeringsagenda voor de komende jaren aan de orde geweest. De investeringen moeten een verbetering van het woon en leefklimaat voor inwoners van Zandvoort bewerkstelligen. Daarnaast zijn ook de investeringen gericht op de kwaliteit en beleving van Zandvoort in het algemeen.

Verbeteringen

De verbeteringen van het woon en leefklimaat hebben vooral betrekking op zaken als het wegwerken van achterstallig onderhoud aan de wegen, het verduurzamen van de verlichting, het op orde brengen van de riolering, straten en voetpaden opknappen en de speelplaatsen mooier maken. Verder worden de woonlasten niet verhoogd en is er zelfs ruimte voor lastenverlaging.

Raadscommissie

De strategische investeringsagenda is vervolgens ook in de raadscommissie van 12 september aan de orde geweest.

Cookieinstellingen