Losloopgebieden strand tijdens de zomermaanden

Foto: cc by sa Methoxyroxy Wikimedia

Voor de komende zomermaanden heeft de gemeente Zandvoort enkele voorwaarden voor de losloopgebieden op het strand. Wie Wie de komende zomermaanden lekker met de hond of het paard het strand op wil, kan dat doen, maar de gemeente wil wel de hinder voorkomen van andere strandgebruikers.

Honden

Voor mensen met honden is het vrij duidelijk. In de periode van 15 april tot 1 oktober mogen van de gemeente tussen 9.00 en 19.00 uur zijn er geen losloopgebieden voor honden op het strand. Vanaf 19.00 tot 9.00 uur mogen honden met hun bazen in deze periode wel op het strand komen. In de periode van 1 oktober tot 15 april mogen honden het strand als losloopgebied wel de hele dag op het strand komen. Wel verplicht de gemeente aan de hondenbezitter om ervoor te zorgen dat de uitwerpselen van de hond onmiddellijk worden verwijderd. Andere mensen gebruiken het strand immers ook.

Rij- en trekdieren

Voor mensen met rij- en trekdieren geldt dat in de periode van 1 maart tot 1 oktober het verboden is om met deze dieren op het strand te rijden of te lopen. De uitzondering is voor de rij- of trekdieren van de gemeente, de politie, de Zandvoortse Reddingsbrigade, de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), het Hoogheemraadschap van Rijnland of Rijkswaterstaat.

Algemene Plaatselijke Verordening

De gemeente verwijst naar artikel 5.3.8 van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Dit geldt natuurlijk alleen wanneer zij deze dieren gebruiken om hun functie uit te oefenen. Ook is het verboden om zonder vergunning op het strand een rij- of trekdier aan het publiek te huur, of het gebruik van deze dieren aan te bieden. Verder heeft de gemeente een folder waar in alles is terug te vinden. Folder “Honden in Zandvoort, Waar zijn de aangewezen losloopgebieden”.

Reacties

article
7985
Losloopgebieden strand tijdens de zomermaanden
Voor de komende zomermaanden heeft de gemeente Zandvoort enkele voorwaarden voor de losloopgebieden op het
https://zandvoort.nieuws.nl/gemeente/7985/losloopgebieden-strand-tijdens-zomermaanden/
2018-04-09T20:47:01+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2015/12/01202309/Zandvoort-Kunst-op-het-strand-Wikimedia-Methoxyroxy.jpg
losloopgebieden, strand
Gemeente