Michelle en Dennis winnen Bokkedoorns Award

Foto: Michel van Bergen

De studenten Michelle Leone uit IJmuiden en Dennis Frank uit Spaarnwoude aan het Nova College Horeca, hebben de prestigieuze Bokkedoorns Award 2019 gewonnen. Dat heeft de jury voor deze award afgelopen week bekend gemaakt.

Feestelijke uitreiking

De beide studenten hebben de prijzen gekregen tijdens een feestelijke uitreiking op woensdag 24 april in het Nova Grand Café Restaurant aan de Zijlweg in Haarlem. Kok Dennis Frank van leerbedrijf ML in Haarlem heeft laten zien, waar hij volgens de jury in uit heeft geblonken. Volgens de jury is dat vooral door de beste smaak van zijn gerecht: een kwartel naar eigen inzicht bereiden met daarbij de mysterie-opdracht.

Mystery-opdracht

Die mysterie-opdracht voor Dennis is ‘een omelet maken’. Gastvrouw Michelle van leerbedrijf Ciel Bleu in Amsterdam heeft zich volgens de jury zich onderscheiden met de beste aan tafel getrancheerde en gegarneerde gerookte zalm, met een meest origineel samengestelde kaasplankje en bijpassende drank.

Achttien koks

Voor deze negende editie van de Bokkedoorns Award hebben achttien koks een kwartel naar eigen inzicht bereidt. Ook hebben zij bij het serveren het allemaal moeten toelichten aan de jury met Pascal Beeren en Roy Eijkelkamp (De Bokkedoorns), Bart Zandvliet (Nova College) en Judy Nihof (Haarlems Dagblad).

Opdracht

De vier deelnemende gastheren/gastvrouwen hebben als opdracht gekregen om een gerookte zalm aan tafel te trancheren en te garneren. Verder hebben zij een fles Champagne moeten openen en over 6 glazen gelijkmatig uitschenken. Dit alles met een kaasplateau en een bijpassende drank samenstellen voor de ogen van de jury met maître sommelier Peter Bruins (De Bokkedoorns), Annemieke Loek en Ron Wiegel (Nova College), René Koelman (Bourgondisch Lifestyle) en Henrico van Lammeren (Vinites).

Certificaat

De winnaars ontvingen de Bokkedoorns Award met bijbehorend certificaat, een diner voor twee personen bij restaurant de Bokkedoorns en ze mogen twee dagen stagelopen bij restaurant de Bokkedoorns. Meer informatie over de Bokkedoorns Award is te vinden op novacollege.nl/restaurant/#bokkedoorns_award

Cookieinstellingen