Formule 1 koorts in Zandvoortse regio loopt op

De Formule 1 koorts in Zandvoort en voor een deel in de regio loopt behoorlijk snel op. Afgelopen vrijdag bij het Formule 1 café van Ziggo Sport is het al raak als Olav Moll zegt dat topman Sean Bratches van het Formula One Management een haring gaat eten in Zandvoort. Wat er niet bij gezegd wordt, is dat Moll dat alleen met Bratches gaat doen.

Voor de troepen uit

Ook in het programma ‘WNL op Zondag’ waar NOS nieuwslezeres Amber Brantsen en Jan Lammers te gast zijn, vraagt ook presentator Rick Nieman hoe het met de Formule 1 zit. Beoogd directeur sportief voor de Grand Prix in Zandvoort Lammers zegt nog steeds dat Zandvoort niet voor de troepen uit moet lopen en dat het FOM de mededeling gaat doen. Dat besluit zal volgens Lammers niet lang meer op zich laten wachten.

Hotels

De geruchten zorgen nog voor meer Formule 1 koorts en wel bij de hotels. Zo meldt Hart van Nederland dat de komst van de formule 1 naar Nederland steeds meer definitieve vormen begint aan te nemen. Uit onderzoek van de redactie van het actualiteitenprogramma bij SBS 6 blijkt dat 1,2 en 3 mei 2020 alle hotels in en rondom Zandvoort zijn volgeboekt. Het zijn precies de data die rond circuleren voor de eerste mogelijke Nederlandse race na 35 jaar.

Vraag

Volgens Hart van Nederland is de grote vraag daarbij of de hotels nu zijn geboekt door de organisatie rond de Formule 1 of door fans van de koningsklasse. Wel staat vast dat voor begin mei 2020 het niet makkelijk is om een hotel te vinden in de regio van de Zandvoort.

Geruchten

Voorlopig blijft het nog steeds bij geruchten. Wel is dat de geruchtenstroom inmiddels al een tijdlang aanhouden. In Londen waar het FOM zetelt, hult men zoals eerder is gemeld in stilzwijgen. Als de race naar het Circuit Zandvoort komt, zal dat weer na 35 jaar zijn dat de Formule 1 weer terugkeert.

Voeding

De laatste dagen is er meer voeding van die geruchten gekomen. Autosportwebsite Motorsport.com laat weten dat de mogelijke Formule 1 race in plaats van de Spaanse Grand Prix gaat komen. Het medium baseert zich dat op een hooggeplaatste bron binnen de Formule 1 organisatie. Deze bron heeft tijdens de Grand Prix van Azarbeidzjan tegen het autosportpaltform gezegd dat alles rond is, maar dat alleen de contracten nog moeten worden getekend.

Podcast

Jan Lammers heeft bij de laatste NOS Formule 1 podcast de vergelijking gemaakt met een hardgekookt ei. Volgens de Zandvoortse oud-Formule 1 coureur is een hardgekookt ei niet binnen drie minuten klaar en daarmee vergelijkt Lammers dat proces met de onderhandelingen en de afwikkeling van een komst van de koningsklasse naar het Circuit Zandvoort.

Bron: Hart van Nederland, Ziggo Sport Motorsport.com en WNL

Cookieinstellingen