Merendeel Zandvoortse horeca schenkt geen alcohol aan minderjarigen

Foto: Bier Pixhere CC0 Public Domain

Het merendeel van de Zandvoortse horeca blijkt geen alcohol te schenken aan minderjarigen. Dat meldt de gemeente Zandvoort na een eigen onderzoek in een vandaag verzonden persbericht. 

Mysterie-shopper

Een “mysterie shopper” bezocht het tweede weekend van mei cafetaria’s, restaurants, sportverenigingen, supermarkten en cafés in Zandvoort. Er werd gekeken of  het verbod op alcoholverstrekking aan minderjarigen wordt nageleefd. Het blijkt dat 65% van de horeca dit goed doet en 35% dit echt beter moet gaan doen.

Jongeren onder de 18 jaar

De “mysterie shopper” heeft onderzocht of jongeren onder de 18 jaar toch alcohol kunnen kopen bij alcoholverstrekkers binnen de gemeente Zandvoort. Bij 8 van de 23 gecontroleerde horecagelegenheden is vastgesteld dat de jongeren hun identiteitsbewijs niet hoeven te tonen en is aan hen alcohol verstrekt.

Niet de enige

De gemeente Zandvoort is niet de enige gemeente die een “mystery-shopper” heeft ingezet om de verstrekking van alcohol onder minder jarigen te controleren. Ook de Zeeuwse gemeente Kapelle gaat dat doen om in de Zeeuwse plaats uit te zoeken of de regels aldaar ook goed worden nageleefd.

Brief

De gemeente gaat alle bezochte horeca ondernemers met een brief over het bezoek van de “mystery shopper” informeren. De acht horecagelegenheden die in de fout zijn gaan krijgen een telefonische benadering van de gemeente om de resultaten verder te bespreken.

Tweede nalevingsonderzoek

De gemeente gaat een tweede nalevingsonderzoek uitvoeren waar, anders dan bij dit eerste onderzoek, bestuurlijke sancties opleggen als een horeca zaak weer een overtreding maakt.

Bron: Gemeente Zandvoort

Cookieinstellingen