Verdwijnen van fietsenrekken en fietsenstallingen is doorn in het oog van PvdA Zandvoort

Foto: Manfred Richter Pixabay

In het voorjaar heeft de PvdA Zandvoort vragen gesteld over het verdwijnen  van fietsenstallingen en fietsenrekken in Zandvoort.  Afgelopen week is daarop een antwoord gekomen, maar daar is Maaike Koper van de PvdA Zandvoort uiterst ongelukkig mee.

Wel aandacht voor de auto, maar niet voor de fiets

Het raadslid vindt het raar dat er wel veel aandacht is voor het parkeren met de auto, maar te weinig voor de fiets. Het lijkt daarmee wel op het liedje van Queen, want het gaat volgens Koper ‘I want to ride my bicycle’, zoals de vermaarde Britse muziekgroep dat in hun song hebben verwerkt. Dat terwijl Koper ziet dat er ook veel mensen in het hoogseizoen op de fiets naar de badplaats komen.

Voorbeeld

In de brief die het college naar de raad heeft gestuurd, noemt het gemeentebestuur het verdwijnen van de fietsenrekken op de Grote Krocht nabij de voormalige ruimte van het ABN AMRO kantoor. Door de nieuwe indeling zijn daar plaatsen om de fiets even te stallen verdwenen.

Rekening mee houden

Juist daarom vindt Koper het belangrijk om bij herindelingen daar al rekening mee te houden. Bovendien vindt het raadslid belangrijk om het juist nu te doen. Daarmee doelt Koper op het toeristenseizoen, waarbij de fiets een centrale rol kan gaan spelen. ,,Ik vind dat je de fietsers moet faciliteren”, zegt het PvdA raadslid. Volgens Koper is het juist nu het moment om je als badplaats te presenteren en vervolgens gebeurt er niks.

Bijkomend probleem

Een bijkomend probleem is volgens Koper dat door het verdwijnen van fietsenrekken en fietsenstallingen, de mensen de fiets overal tegen aanzetten. Het gevolg is dat iemand met een kinderwagen, rollator of rolstoel amper de ruimte heeft om er door heen te komen. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld de hulpdiensten die in geval van een calamiteit erbij moeten kunnen en zich niet door een reeks fietsen moeten banen om vervolgens de hulp te verlenen.  Het raadslid is daarom ook ontevreden over het antwoord van het college van B en W.

Foto: Manfred Richter Pixabay

Cookieinstellingen