Natuurorganisaties binden juridische strijd aan tegen Circuit Zandvoort

De natuurorganisaties zijn begonnen met de eerste juridische strijd rond de terugkeer van de Formule 1 naar het circuit van Zandvoort. NH Nieuws meldt dat de Stichting Duinbehoud en andere natuurorganisaties naar de rechter gaan stappen. De organisaties eisen in een kort geding om een verbod op de werkzaamheden rondom het Zandvoortse circuit. Volgens de natuurorganisaties kunnen deze leiden tot onherstelbare natuurschade.

(bron: NH Nieuws)

Leefgebied van padden zandhagedissen

,,Hier dreigt leefgebied van padden en zandhagedissen blijvend te worden vernield”, stelt Marc Janssen van Stichting Duinbehoud ten NH Nieuws. In de juridische strijd staat Duinbehoud niet alleen, maar krijgt ook steun van onder meer Milieudefensie. De provincie Noord-Holland en de gemeente Zandvoort krijgen het verzoek om in te grijpen en werkzaamheden stil te leggen.

Aanpassingen

De aanpassingen zijn nodig, zodat het Circuit Zandvoort in 2020 voor het eerst in decennia weer een Grand Prix organiseren. Het gaat vooral om de grote bezoekersstroom aan te kunnen rond het circuit. Duinbehoud wijst onder meer op graafwerkzaamheden in het beschermde duingebied Zuid-Kennemerland voor de aanleg van een nieuwe weg.

Geen onderzoek en vergunningen

Volgens de natuurorganisaties zijn door het Circuit van Zandvoort grootschalige werkzaamheden in gang gezet voor aanpassing van het Circuit ten behoeve van de Formule 1. ,,Hiervoor zijn niet de benodigde onderzoeken uitgevoerd en de benodigde vergunningen verleend”, stellen de natuurorganisaties in een brief aan gemeente en provincie. De organisaties verwachten dat de overheden eventueel preventief en handhavend op te treden.

Cookieinstellingen