Veel kamers en accommodaties beschikbaar in Zandvoort tijdens weekend Dutch Grand Prix

Foto: Jaap Koper

De bezettingsgraad van hotels, kamers en accommodaties in Zandvoort blijven achter voor In het eerste weekend van mei als de Dutch Grand Prix op het Circuit Zandvoort wordt gehouden. Uit een inventarisatie van Zandvoort Marketing blijkt dat deze ook lager zijn, dan in een normaal weekend in mei.

(bron: BNR Nieuwsradio)

Gouden bergen

De ondernemers zijn wellicht gouden bergen beloofd. Er zijn kamerprijzen die kunnen oplopen tot 2.000 euro tijdens het weekend van de Dutch Grand Prix. Nu mogen de ondernemers blij zijn als ze hun kamers of accommodaties nog kunnen verhuren voor dat eerste weekend.

Laten beïnvloeden

Volgens directeur Zandvoort Marketing Lana Lemmens hebben de ondernemers zich laten beïnvloeden door verhalen uit de pers. ,,Er is een vertekend beeld ontstaan. De ondernemers wisten niet wat ze moesten verwachten en hebben zich gek laten maken door verhalen uit de pers. In die verhalen stonden achterlijke prijzen, waardoor ondernemers dachten dat ze die prijzen konden vragen”, zegt Lemmens voor BNR Nieuwsradio.

Omhoog

Vanaf het moment dat de datum voor de Dutch Grand Prix bekend is gemaakt, zijn de prijzen omhoog gegaan. Het is wellicht de verklaring dat er op dit moment juist daarom nog nog veel hotelkamers en huisjes beschikbaar in Zandvoort of er buiten en in de nabijheid van de badplaats.

Cookieinstellingen