KNRM in actie voor kajakkers bij Langevelderslag

Gisteren zijn zowel de reddingsdiensten van de KNRM Noordwijk als die van de KNRM Zandvoort uitgerukt, omdat er een aantal kajakkers in de problemen zijn geraakt. Ook de Kusthulpverlening (KHV) is in actie gekomen, om de kajakkers van zee te halen.

(bron: KNRM)

Goede gezondheid

Op het moment dat de diensten in actie komen krijgen zij onderweg naar het zoekgebied de oproep dat de vermiste persoon op strand in goede gezondheid is aangetroffen. De onfortuinlijke kajakker is door de KHV naar de gereedstaande ambulance vervoerd voor nadere controle. De opgeroepen traumahelikopter is uiteindelijk niet nodig geweest.

Nieuwe melding

Net als de diensten denken dat de zaak daarmee is opgelost, krijgen ze een nieuwe melding. Die melding zorgt weer voor de nodige verwarring onder de hulpdiensten, maar al snel blijkt dat er ook een tweede persoon met een kajak als vermist is opgegeven. Daarop trekken opnieuw de reddingsboten van zowel de KNRM Noordwijk als Zandvoort het water op, om uit te kijken naar deze persoon.

Aan wal

Na enkele minuten krijgen beide reddingsdiensten van de Kustwacht het sein dat ook deze persoon in goede gezondheid aan wal is gebracht. Na deze melding zijn de beide boten weer teruggegaan naar hun stations. Ook de hulpdiensten zijn daarna weer teruggegaan van waar ze vandaan zijn gekomen.

Cookieinstellingen