Social distancing blijft ook bij versoepeling van coronamaatregelen nog zeker anderhalf jaar gelden

Foto: Pixabay

De versoepeling van de coronamaatregelen blijft volgens Marianne Schuurmans als voorzitter van de Veiligheidsregio Kennemerland een kwestie van bewustzijn omdat de maatregelen voor social distancing nog zeker anderhalf jaar zullen gelden. Op zowel Meerradio als bij ZFM Zandvoort heeft Schuurmans gezegd dat het vooral bij de mensen zelf ligt.

(bron: Meerradio en ZFM Zandvoort)

Hameren

Ondanks de versoepelingen, blijft Schuurmans hameren op de maatregelen in geval van verkoudheid om gewoon thuis te blijven. Het afschalen van de coronamaatregelen moet volgens de voorzitter van de Veiligheidsrgeio Kennmerland geleidelijk aan gebeuren. Een versoepeling kan wel mits iedereen zich ook houdt aan de afstand en deze ook in acht neemt.

Onder voorwaarden

De trein naar Zandvoort pakken kan volgens Schuurmans wel, maar wel onder voorwaarden. ,,Als jij een trein in stapt waarin je ziet dat je niet die anderhalve meter kan aanhouden, dan zou ik weer uitstappen”, zegt Schuurmans voor ZFM Zandvoort.

Kritiek

Schuurmans heeft ook wel wat kritiek op de landelijke overheid. Dat gaat vooral op de manier waarop de landelijk overheid naar buiten toe communiceert. Volgens Schuurmans kan dat beter en zullen alle veiligheidsregio’s daarop aan dringen.

Zoveel mogelijk houden aan de maatregelen

Het liefst ziet Schuurmans dat de ondernemers zich zoveel mogelijk houden aan de maatregelen, zodat er voor onder meer de horeca een open stelling kan komen. Alleen als het mis gaat, moet de zaak weer worden teruggedraaid. Dat is nu iets wat de voorzitter van deze veiligheidsregio niet wil.

Iets mogen

Voor Meerradio zegt Schuurmans blij te zijn dat er weer iets mag. ,,Het is fijn dat je er meer uit mag”, zegt Schuurmans. Tegelijk blijft ze ook bezorgd. Schuurmans hoopt dat mensen beseffen dat iedereen samen verantwoordelijk is om ervoor te zorgen dat de ziekte niet terugkomt. ,,Dat zijn weliswaar uitdagingen, ook voor ondernemers, maar we moeten er met elkaar voor zorgen dat Nederland openblijft”, zegt Schuurmans.

Foto: Pixabay

Cookieinstellingen