Gemeente knapt groenstrook op met geld uit het duurzaamheidsbudget

Foto: Groen Links Zandvoort en Bentveld - aangeleverd

Na vragen van Groen Links Zandvoort/Bentveld over de groenstrook aan de Haltestraat, zal de gemeente Zandvoort de strook onder handen gaan nemen met onder meer geld uit het duurzaamheidsbudget. Volgens verantwoordelijk wethouder Ellen Verheij zal het bestaande groen worden opgeknapt en deels kan de gemeente nieuw inheems groen aan gaan planten. ,,Dit betekent dat uitsluitend planten worden toegepast die in onze regio voorkomen en waar de inheemse dieren, waaronder bijen en vlinders, dus profijt van hebben”, zegt de wethouder.

Kijken naar de mogelijkheden

Volgens de wethouder zal de gemeente daarbij uitgaan van de bestaande situatie en zal het daarbij kijken naar de mogelijkheden die binnen het beschikbare budget passen. Verheij kan nog niet aangeven wanneer de gemeente het werk gaat uitvoeren en of dit nog dit voorjaar gebeurd. ,,Dit hangt mede af van het beste tijdstip waarop het plantmateriaal kan worden aangeplant. Het hekwerk is niet ons eigendom maar van Prorail en wij zullen Prorail vragen om het hekwerk te fatsoeneren”, zegt de wethouder.

Mogelijk obstakel

Het hekwerk vormt mogelijk een obstakel bij het verder opknappen van de strook, omdat Groen Links Zandvoort/Bentveld bij de vragen in april nog heeft voorgesteld om ‘op zijn minst de hekken weer recht te zetten, het overhangend groen terug te snoeien en deze strook weer op te knappen tot een voorbeeld voor Zandvoort’. Volgens Karim El Gebaly die de vragen namens zijn fractie heeft gesteld is het voor inwoners uit de badplaats een belangrijke doorgang is naar het centrum.

Cookieinstellingen