Sociaal Zandvoort heeft vragen over herten

Foto: Jaap Koper

De herten uit het Nationaal Park Zuid-Kennemerland zijn voor het buitengewoon gemeenteraadslid Sanne Kol van Sociaal Zandvoort aanleiding om schriftelijke vragen te stellen. Kol maakt zich zorgen over de veiligheid bij de Sophiaweg.

Herten

Een aantal inwoners in de buurt van de Kostverlorenstraat, Max Euwestraat en ook de Sophiaweg kijken er al niet meer vreemd van op, bij het zien van een groep herten. Voor Sociaal Zandvoort is het aanleiding om de nodige verkeersmaatregelen te treffen.

Waarschuwingsborden

,,Gezien de ontstane situatie over de herten uit het Nationaal Park Zuid-Kennemerland zou ik willen vragen om met spoed waarschuwingsborden te plaatsten op de Sophiaweg”, schrijft buitengewoon raadslid Kol van Sociaal Zandvoort aan het college. Volgens Kol komen de herten meerdere keren per dag vanuit de duinen, ook overdag, naar het nieuw aangelegde parkje bij de nieuwbouw op de Sophiaweg.

Gevaarlijk

Kol vraagt zich af hoe iemand zich kan voorstellen dat door het oversteken van herten op de Sophiaweg zeer gevaarlijke verkeerssituaties kunnen ontstaan. ,,Ik ben van mening dat dit een probleem is wat zo snel mogelijk moet worden aangepakt voordat er echte ongelukken gebeuren”, stelt Kol in haar brief.

Groep

Afgelopen week hebben weggebruikers in de Kostverlorenstraat midden op de dag een groep herten gesignaleerd op het kruispunt van de Julianaweg, Quarles van Uffordlaan en Kostverlorenstraat. De weggebruikers hebben rustig gereageerd op de groep, zodat er verdere ongelukken zijn voorkomen.

Reacties