CDA’er Jan Beelen volgt Fred Kroonsberg op

Foto: CDA Zandvoort

CDA’er Jan Beelen gaat Fred Kroonsberg als raadslid in de gemeenteraad Zandvoort. Afgelopen week heeft Kroonsberg zijn raadswerk beëindigd voor de Zandvoortse christendemocraten.

Verjonging

,,Persoonlijke omstandigheden en verjonging CDA-vertegenwoordiging in de raad liggen hier aan ten grondslag. Ik heb het een eer gevonden om de afgelopen periode als raadslid mijn bijdrage te leveren en wens een ieder het allerbeste in de resterende raadsperiode”, schrijft Kroonsberg in zijn brief aan de voorzitter van de gemeenteraad.

Jongste

Door het vertrek van Kroonsberg is zijn opvolger Jan Beelen nu het jongste raadslid in Zandvoort. Beelen is sinds april 2013 betrokken bij de CDA-fractie in Zandvoort en vanaf mei 2014 is de jonge christendomcraat ook actief als buitengewoon raadslid.

Studie

Naast het raadswerk wat Beelen tot aan de vrekiezingen van 2018 gaat doen, combineert hij dit met een studie rechten aan de Universiteit van Leiden en zijn werkzaamheden bij een advocatenkantoor in Haarlem. Beelen wordt op 12 januari beëdigd als raadslid tijdens de dan te houden gemeenteraadsvergadering.

Actief

Zo heeft Beelen zich de afgelopen jaren ingezet voor het behoud van de watertoren en het tegenhouden van de plaatsing van windmolens pal voor de Zandvoortse kust. Vooral met die laatste werkzaamheden heeft Beelen contacten met Tweede Kamerleden Agnes Mulder en Michel Rog van het CDA weten te leggen. De kamerleden hebben over dit onderwerp enkele moties en amendementen ingediend om de plannen voor de windmolens in zee tegen te houden. De moties hebben geen steun gekregen van de regeringspartijen VVD en PvdA.

Constructief

De afgelopen twee jaar heeft Kroonsberg op een constructieve wijze zich bezig gehouden met veel raadsvoorstellen en vooral bijgestuurd op zorgtaken. Nu een nieuw college is gevormd met D66, GBZ, PvdA, SZ en partij Veldwisch vindt hij de tijd rijp om plaats te maken voor verjonging.

Reacties