College niet aanwezig bij hertenmanifestatie

Foto: Jaap Koper

Als komende zondag 15 januari de hertenmanifestatie plaats gaat vinden, zal het Zandvoortse college deze gebeurtenis overslaan. De bijeenkomst start op het Ir. G. Friedhoffplein tussen 12 en 14 uur.

Verbazing

De absentie van het Zandvoortse college heeft geleid tot de nodige verbazing bij het buitengewoon raadslid Sanne Kol van Sociaal Zandvoort. Afgelopen weekend heeft Kol een wandeling gemaakt met Willem van der Sloot die zich bekommert om het lot van een groep damherten die zich buiten de Amsterdamse Waterleidingduinen zich ophouden.

Eenzijdig

,,Na mijn wandeling van afgelopen zaterdag met Willem van der Sloot heb ik gemerkt dat de raadsleden erg eenzijdige informatie krijgen wat betreft de herten in Zandvoort en de afschot hiervan”, zegt Kol op de website van Sociaal Zandvoort. Volgens Kol gaat het erom dat het college deze zelfde informatie krijgen en zij is dan ook van mening dat ook het college veel zou kunnen hebben aan de informatie die op de bijeenkomst wordt gegeven.

Sprekers

,,Er zullen verschillende sprekers zijn die een andere invalshoek hebben dan de AWD. Ik hoop dat iemand binnen het college toch de moeite wil en kan nemen om toch hierbij aanwezig te zijn. Zoals al eerder is gezegd hoef je niet mee te lopen, al kom je alleen voor de informatie”, zegt Kol in een reactie op de website van Sociaal Zandvoort.

Reactie College

Het Zandvoortse college heeft inmiddels laten weten waarom zij de manifestatie mijden. Volgens woordvoerder Claudia Plantinga van de gemeente Zandvoort, is het attent dat het college de uitnodiging krijgt, maar is het grondgebied van de gemeente Amsterdam. Waternet is de beheerder van de Amsterdamse Waterleidingduinen en beiden zijn volgens de gemeente verantwoordelijk voor wat er gebeurd met de damherten.

Afschotbeleid

Voor de hertenmanifestatie komen een aantal sprekers die onder ‘Stop de hertenmoord’ het nodige zeggen over het huidige afschotbeleid in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Twee van de vier sprekers zijn Bram van Liere namens de Partij voor de Dieren en Kevin Collins van De Faunabescherming die de nodige bedenkingen hebben over het gevoerde beleid. Daarnaast zal een protestlied van Hans Jansen te horen zijn.

 

Reacties