Politiebureau Zandvoort niet dicht

Foto: Jaap Koper

Volgens de gemeente Zandvoort gaat het politiebureau aan de Hogeweg niet dicht. In het Haarlems Dagblad van afgelopen maandag maakt de krant met de titel “Politiebureau uit straatbeeld” melding waarbij een kaartje staat vermeld dat het politiebureau in Zandvoort is gesloten. Volgens woordvoerder Claudia Plantinga van de gemeente Zandvoort is dat niet correct. ,,Het politiebureau aan de Hogeweg is niet gesloten en er zijn ook geen plannen om te sluiten”, zegt Plantinga in een reactie op het artikel.

Nationale Politie

Ook de Nationale Politie bevestigt de lezing van woordvoerder Plantinga van de gemeente Zandvoort. Het kaartje wat bij het artikel in het Haarlems Dagblad is geplaatst zou volgens de Nationale Politie gaan om een steunpunt in de badplaats en niet om het politiebureau aan de Hogeweg. Dit steunpunt blijkt te hebben gezeten bij OOK Zandvoort waar de wijkagent een werkplek heeft gehad. De wijkagent is niet verdwenen, want er is regelmatig overleg waarbij de wijkagent aanschuift.

Schriftelijke vragen

Niet alleen het artikel in het Haarlems Dagblad over de mogelijke sluiting van het Zandvoortse politiebureau heeft geleid voor de nodige consternatie. Ook de schriftelijke vragen die fractievoorzitter Ruud Sandbergen van D66 heeft gesteld aan burgemeester Niek Meijer, zijn aanleiding geweest voor de nodige onrust.

ZFM Zandvoort

Die brief is integraal te vinden op de Facebookpagina van de lokale omroep van ZFM Zandvoort. In de brief schrijft het raadslid dat is gebleken dat een groot aantal politiebureaus in de regio gaat verdwijnen waaronder die van Zandvoort. Sandbergen baseert zich op een mededeling waarin de landelijke politie € 76,5 miljoen wil bezuinigingen op de huisvesting van de politie.

Reden

,,De reden hiervoor is dat het “CBS” aangeeft dat de criminaliteit een dalende trend vertoont. Dit wordt overigens door de werkvloer in twijfel getrokken”, zo schrijft Sandbergen aan het college. Verder stelt de fractievoorzitter van D66 Zandvoort dat naar verwachting door de sluiting van politiebureaus het aantal aangiften van strafbare feiten dalen omdat niet iedereen bereid of in staat zal zijn de aangiften via internet in te dienen.

Zorgen

Sandbergen maakt zich zorgen, omdat volgens hem ook de dienstverlening van de politie aan de burgers zal verminderen. ,,De sluiting zal ook niet bijdragen aan het veiligheidsgevoel van de Zandvoortse burgers en de toeristen”, schrijft het raadslid.

Duidelijkheid

Na het nieuwsartikel in het Haarlems Dagblad van woensdag 2 augustus 2017 is er voor Sandbergen nu ook alles duidelijk. ,,Als het ik nu hoor dat er van het verdwijnen van het politiebureau toch geen sprake is, stelt mij dat wel gerust, ja. We zijn weliswaar een gemeente met ’maar’ 17.000 inwoners, maar iedereen weet dat er tijdens het seizoen een veelvoud aan mensen hier rondloopt. Daar hoort een volwaardig politiebureau bij’’, zegt Sandbergen in het bewuste artikel.

Cookieinstellingen