‘Party rules’ gaan over huisregels in Zandvoort

Foto: Jaap Koper

Wie denkt dat ‘Party rules’ in Zandvoort heeft het mis. Feesten regeren het dorp niet, maar gaan simpelweg over enkele huisregels die gelden in de badplaats. Vandaag heeft burgemeester Niek Meijer samen met de algemeen manager van CenterParcs Zandvoort, Robert Pelt de flyer gepresenteerd in het vakantiepark.

Aanleiding

Aanleiding om ook de gasten van CenterParcs Zandvoort te betrekken bij ‘Party rules’ heeft te maken dat er sommige gasten uit het park in het verleden zich hebben misdragen. ,,Het gaat nu beter”, zegt Pelt die benadrukt dat het gaat om een kleine groep mensen. Op verzoek van de burgemeester is ook Center Parcs aangeschoven in het overleg van de Werkgroep Centrum, nadat Meijer dit verzoek van de ondernemers uit het dorp heeft gekregen.

Convenant

CenterParcs Zandvoort heeft een convenant met de politie getekend, waarbij zij gasten die in aanraking zijn geweest met de politie direct uit het park kunnen zetten. ,,Deze groep mensen ondertekenen onze ’tien geboden'”, vertelt Pelt. De algemeen manager doelt op een groep mensen waarvan het park denkt dat ze nogal luidruchtig kunnen gedragen. Volgens Pelt gaat dat gemakkelijk, omdat bij de poort al duidelijk wordt wat voor gasten hij in het park ontvang. ,,Als je al ziet, dat mensen met veel blikjes bier in de auto hebben, dan is het vrij snel duidelijk”, zegt Pelt.

Flyer

De flyer ‘Party rules’ wordt niet alleen in het park verspreid bij de gasten van CenterParcs Zandvoort, maar ook in het centrum zelf gebeurt dat. De Werkgroep Centrum heeft samen met de gemeente en het bungalowpark de flyer ontwikkeld. Op de flyer staat een plattegrond van het centrum in Zandvoort.

General Manager CenterParcs Zandvoort Robert Pelt (l) en Burgemeester Meijer (r)

 

Eenduidig

,,De kunst is om het zo eenvoudig en eenduidig mogelijk duidelijk te maken wat de huisregels in de gemeente Zandvoort zijn”, zegt burgemeester Niek Meijer. Met de pictogrammen die op de flyer staan, is dat in elke taal duidelijk. Volgens de burgemeester werkt het met deze flyer snel, omdat de relevante partijen elkaar snel kunnen vinden. ,,De lijnen zijn daardoor”, zegt burgemeester Meijer.

Cookieinstellingen