Beach Cleanup eindigt opnieuw in Zandvoort

Foto: cc by sa Methoxyroxy Wikimedia

De zesde editie van de Boskalis Beach Cleanup gaat op 1 augustus van start. Vanuit het noorden en zuiden werken vrijwilligers naar elkaar toe, waarna op 15 augustus de Beach Cleanup eindigt in Zandvoort.

Twee locaties

De start is op woensdag 1 augustus in Cadzand en Schiermonnikoog. De organisatoren van de schoonmaakactie hebben de Noordzeekust opgedeeld in 30 etappes waarbij de deelnemers uit het hele land een stuk strand schoonmaken. De deelnemers lopen op elke dag twee etappes. Zo is er één etappe in het noorden en één etappe in het zuiden van het land.

Zandvoort finishplaats

De bedoeling is dat de deelnemers na twee weken van de noord- en zuidroute tegelijkertijd eindigen in Zandvoort op woensdag 15 augustus. Op die dag maken de organisatoren de resultaten bekend tijdens de feestelijke afsluiting die om 16.00 uur begint bij Strandpaviljoen Ahoi.

Slotetappe

De slotetappe Langervelderslag – Zandvoort start vanuit Ahoi om 10.00 uur. Na een korte uitleg stappen de deelnemers in de bus om naar Langevelderslag te rijden waar ze beginnen met de Beach Cleanup. De deelnemers komen rond 16.00 uur weer aan bij Ahoi.

Afval

De Stichting Noordzeet maakt dan om 17.00 bij strandpaviljoen Ahoi bekend hoeveel afval er dit jaar is opgehaald. Ook zullen de organisatoren bekendmaken hoeveel vrijwilligers daaraan hebben bijgedragen en welke bijzondere afvalitems er gevonden zijn langs de Noordzeekust.

Plastic soep

Het doel van de actie is ook om duidelijk te maken over de ‘plastic soep’ die in de zee terecht komt. Volgens de organisatoren zorgt deze rommel ervoor dat 1 miljoen zeedieren sterven aan het plastic. Daarnaast wil Stichting De Noordzee met de Beach Cleanup laten zien hoeveel afval er op de stranden ligt en in zee terechtkomt.

Cookieinstellingen