Wethouder Gerard Kuipers dient ontslag in

Foto: Jaap Koper

Wethouder Gerard Kuipers van D66 Zandvoort heeft twee dagen na de raadsvergadering over het Waterorenplein zijn ontslag ingediend bij de gemeenteraad van Zandvoort.Afgelopen woensdagf heeft de raadsfractie van D66 Zandvoort een motie van wantrouwen ondersteunt en aangekondigd dat het de eigen wethouder terugtrekt.

Grote waardering

In een persbericht zegt het Zandvoorts college dat het grote waardering heeft voor Kuipers als bestuurder en betreurt het dan ook in hoge mate dat hij besloten heeft om zijn wethouderschap niet te vervolgen. De ontslagbrief volgt op een buitengewone raadsvergadering waar wethouder Kuipers zelf de raadsvergadering aan zich voorbij heeft laten gaan vanwege een vakantie.

Gedrevenheid

Burgemeester Niek Meijer laat namens het college weten dat de opgestapte wethouder  met gedrevenheid en passie de afgelopen jaren de belangen van Zandvoort heeft behartigd. ,,Hij heeft Zandvoort als toeristische trekpleister verder op de kaart gezet. Wij hadden hem graag voor het college behouden”, laat Meijer in een persbericht van de gemeente weten.

Reactie

Diezelfde burgemeester Niek Meijer komt ook nog met een reactie over de bestuursperikelen in het Zandvoorts college. Meijer meldt op de gemeentelijke website dat op donderdag 9 augustus in het Haarlems Dagblad een artikel is verschenen met daarin een uitgebreid verslag over de raadsvergadering van de dag ervoor, waarbij ook het ontslag van Kuipers aan de orde is gekomen.

Artikel

In dat artikel heeft de burgemeester aangegeven dat de inmiddels opgestapte D66 wethouder steeds collegiaal op de hoogte is gehouden van de ontwikkelingen. ,,Natuurlijk is het zo dat hij niet bij de collegevergaderingen aanwezig is geweest en daarmee ook geen onderdeel van de besluitvorming is geweest. Dat is het gevolg van zijn vakantie en geheel begrijpelijk”, schrijft de burgemeester op de website van de gemeente.

Beraden

Het college gaat zich nu verder beraden over de ontstane situatie. Ook gaat het om wie de taken van Kuipers gaat overnemen. De opgestapte wethouder heeft sinds juni 2014.deel uit gemaakt van het Zandvoorts gemeentebestuur.

 

Reacties

article
9483
Wethouder Gerard Kuipers dient ontslag in
Wethouder Gerard Kuipers van D66 Zandvoort heeft twee dagen na de raadsvergadering over het Waterorenplein
https://zandvoort.nieuws.nl/nieuws/9483/wethouder-gerard-kuipers-dient-ontslag/
2018-08-10T20:40:13+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2016/04/04200412/Wethouder-Gerard-Kuipers-voor-de-evenementenladder-Bijgesneden-Jaap-Koper1.jpg
D66 Zandvoort, Gerard Kuipers, Niek Meijer, ontslag
Nieuws