Minister Bruins vaart mee tijdens de veiligheidsdag van de KNRM en NKV

Afgelopen zaterdag heeft Minister Bruins van Medische Zorg en Sport de veiligheidsdag van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) en de Nederlandse Kitesurfvereniging (NKV) bezocht. De minister is na de uitleg en de nodige instructies van de organisatoren ook zelf op zee geweest om een reddingsactie uit te voeren.

Verbinding

De dag waarbij Minister Bruins ook op bezoek is geweest, heeft vooral in het teken gestaan van de verbinding tussen de KNRM en de kitesurfers. Doel van de veiligheidsdag is om de veiligheid op zee hiermee te vergroten. Zo is vooral de kennis in deĀ afgelopen jaren bij elkaar gebracht door de organisatoren met diverse campagnes en bijeenkomsten die gericht zijn om de veiligheid verder vorm te geven.

Nationaal belang

De KNRM en NKV hebben vooral gekeken naar het Nationaal belang en op die manier feitelijk een nationaal preventieprogramma voor kitesurfers ontwikkeld. Voor KNRM en NKV is het bijzonder prettig dat de Minister zich op de hoogte heeft willen stellen van de activiteiten die tot nu toe zijn ondernomen.

Mijlpaal

In dat licht is het bezoek volgens de organisatoren een mijlpaal in de ontwikkeling van het programma. Minister Bruins heeft kennis gemaakt met een belangrijke activiteit uit een nationaal programma voor veiligheid gericht op de kitesurfers.

Effectiever

De veiligheidsdag heeft ook als doel om de effectiviteit van de vrijwillige redders van de KNRM te vergroten. Preventie speelt daarbij ook een rol. De Veiligheidsdag maakt onderdeel uit van het preventieprogramma van de KNRM. 80 kitesurfers hebben de dag bezocht die bij de Watersportvereniging Zandvoort is gehouden.

Cookieinstellingen