Circuit Zandvoort dichtbij plek op kalender Formule 1

Familie Racedag driven by Max Verstappen
Foto: Essay Produkties, Chris Schotanus

Het Circuit Zandvoort zit dichtbij een plek op de Formule 1 kalender. Op maandagavond is het internet bijna ontploft nadat verschillende autosport- en nieuwswebsites meldingen hebben gemaakt dat het Formula One Management (FOM) en het Circuit Zandvoort tot een definitief akkoord zijn gekomen om weer een Formule 1 race na 35 jaar de race weer te laten plaatsvinden in de Zandvoortse duinen. Beoogd directeur sportief Jan Lammers voor de Nederlandse Grand Prix op Zandvoort noemt het bericht voorbarig.

Niet te vroeg juichen

Via verschillende nieuwswebsites laat Lammers weten dat Zandvoort niet te vroeg moet juichen. Volgens de oud Formule 1 coureur gaat het om een omvangrijke overeenkomst. Dat zegt Lammers onder meer bij RTV Drenthe: “We zijn op de goede weg, maar we zijn nog steeds bezig de puntjes op de i te zetten”, zegt Lammers. Op de betrouwbare en Nederlandse autosportwebsite Motorsport.com zegt Lammers dat het voor hem een grappige avond is.

Vraag

,,Het ene moment krijg ik de vraag of de onderhandelingen afgebroken zijn en een uur later zou een bron in Engeland melden dat het rond is”, laat Lammers in een gesprek met Motorsport.com weten. ,,Het FOM is leidend, daarin is niets veranderd. De geruchten zijn leuk maar we moeten niet te vroeg juichen, daar waken we voor”, laat Lammers weten.

Nuchterheid

In deze reacties laat hij ook de Zandvoortse nuchterheid doorklinken  ,,Het is ook heel leuk om deze geruchten te horen. Maar volgens mij lopen ze nog een beetje voor de troepen uit. Het is sowieso niet aan ons om dit bekend te maken. Zoiets moet je zorgvuldig doen. De Formule 1 gaat niet alleen over Zandvoort. Ze hebben 21 of 22 races. Als alles in afgerond, dan komen we waarschijnlijk samen met het nieuws naar buiten. Maar zover is het nog niet. We zijn wel optimistisch”, zegt Lammers.

Voorzichtigheid

Dat er nog eigenlijk helemaal niets rond is, blijkt ook uit de reactie van promotor Lee van Dam die voor het TT Circuit Assen bezig om de Formule 1 naar Drenthe te halen. Van Dam zegt tegen RTV Drenthe dat hij contact heeft gehad met het FOM in Londen.

Nog niet uit

,,Ze waren er toen nog niet uit met Zandvoort. Ze hebben ons wel beloofd, mochten ze er niet uitkomen, dat ze dan meteen naar ons toe komen. Ik heb wel het idee dat ze een stuk dichterbij een akkoord met Zandvoort zijn gekomen. Maar wij geven niet op voordat er officieel duidelijkheid is”, zegt Van Dam tegen RTV Drenthe.

Sociale media

Door het voorbarige nieuws wat naar buiten is gekomen, is het ook druk geweest op de sociale media. Veel Zandvoorters hebben verheugd gereageerd. Nadat Lammers de nodige reacties heeft gegeven, is de euforische stemming in het dorp behoorlijk gedaald. Wel is duidelijk dat een mogelijke terugkeer van de koningsklasse op het Circuit Zandvoort bij veel inwoners wat losmaakt.

Foto: Essay Produkties, Chris Schotanus.

'

Reacties

article
12367
Zandvoort dichtbij Formule 1
Het Circuit Zandvoort zit dichtbij een plek op de Formule 1 kalender. Op maandagavond is
https://zandvoort.nieuws.nl/sport/12367/circuit-zandvoort-dichtbij-plek-op-kalender-formule-1/
2019-04-08T22:25:03+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2016/06/13173950/Persbericht-Familie-Racedagen-driven-by-Max-Verstappen-Essay1.jpg
Circuit Zandvoort, Formula One Managament, Formule 1, Jan Lammers, TT Circuit Assen
Sport